Merve Ateş

Merve Ateş

31 MART TARİHİNİ BİR KENARA NOT ETTİK

31 MART TARİHİNİ BİR KENARA NOT ETTİK

Türkiye gündemi geride bıraktığımız Salı  gününde pek çok sıcak olaya şahitlik etti. Van hariç tüm yurtta elektrikler kesildi.

 

Büyük illerde metro, tramvay ve Marmaray seferleri durdu. Yeniden görülen Balyoz Davası'nda savcı tüm sanıklar için beraat isterken, Beşiktaşlı iki eski yıldız Sergen Yalçın ve Ahmet Dursun babalarını kaybetti. Emekliye zam müjdesi geldi, Tüm Türkiye'nin beklediği hayati rakam açıklandı.          

Ve daha neler neler...

 

Milletvekili İdris Bal, kurucusu ve Genel Başkanı olduğu Demokratik Gelişim Partisi'ndeki tüm görevlerinden istifa ettiğini söyledi.

 

Günlerdir bekleniyordu, Türkiye için hayati rakam açıklandı 2014 yılı ekonomik büyümesi yüzde 2.9 olarak gerçekleşti.

***

31 Mart tarihini bir kenara not ettik.

 

HUKUK ŞEHİDİ

Savcı Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan cinayeti soruşturmasına 2 ay önce atanmış. Uzun zamandır yerinde sayan soruşturmayı ciddiyetle ele almış ve Berkin Elvan'ın ölümünde rolü olabilecek  21 polisin ismine ulaşmıştı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilmeden iki gün önce verdiği son röportajda Gezi eylemleri sırasında polisin gaz fişeği ile başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan’la ilgili soruşturmaya ilişkin çarpıcı açıklamalar yapmıştı.

Elindeki dosyalara hakim olabilmek için gece gündüz, hafta sonları dahil çalışmıştı. Berkin Elvan’ın dosyasının kamuoyu için hassas olduğunun farkındaydı O da .

 

Seçimler öncesi bu tür provakatif eylemler hep olmuştur ve son olmayacaktır.

Bu bir terör eylemidir, hukuka, adaletin sağlanmasına, insanlığa, masumiyete yapılşmış bir terör eylemi…

Bu ülkede  6 savcı  karanlıkları aydınlatmak adına kendini feda etti. Teröristlerin son hedefi ise Savcımız Mehmet Selim  Kiraz oldu.

Doğan Öz, Ethem Ekim, Metin Şanal, Murat Uzun, Hakan Kılıç, Mehmet Selim Kiraz….

Onlar adalet için öldüler…

Gencecik, yürekli savcı “Küresel işbirlikçiler” katilin oldu, bu son olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR