Mohd Manazir

Mohd Manazir

5. Uluslararası Öğrenciler Eğitim ve Kardeşlik Kampı

5. Uluslararası Öğrenciler Eğitim ve Kardeşlik Kampı

Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye eğitimi için gelen uluslararası öğrenciler, Kış Kampı için Antalya’da buluştular. Kış tatilinde öğrencilerin öğrenme ve dinlenmenin  yanı sıra keyifli vakit geçirmeleri için Uluslararası Öğrenciler Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen Kış Kampı'nın gayet verimli geçtiğini söyleyebiliriz. 2-6 Şubat 2020 tarihleri arasında Türkiye'nin farklı şehirlerinde eğitimine devam eden uluslararası öğrenciler Alaaddin Keykubat Gençlik  Kampı Antalya’da bir araya gelip gezi, spor ve bilimsel etkinliklerde doya doya vakit geçirdiler. Kamp 2 Şubat'ta akşam namazına müteakiben UDEF'in başkan yardımcısı Osman Akgül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Kendisini tanıtarak konuşmaya başlayan Osman Bey, ilk önce UDEF ile ilgili kısa bir bilgi vermiş daha sonra kamp boyunca yapılacak eğitim faaliyetleri dâhil diğer aktiviteler üzerine detaylı genel bilgileri öğrencilerle paylaştı. Uluslararası öğrenci olarak benim de bu programa katılma şansım oldu. Kamp progamı sayesinde farklı etnik könkene sahip öğrencileri yakından tanıma fırsatımız oldu. Benim gibi diğer katılımcıların da keyfli ve faydalı bir kamp tecrübesi kazandığını düşünüyorum çünkü kamp organizsyonu takdire şayandı.

Programı birkaç ana başlık altında anlatmak isterim.

UDEF Akademi

       UDEF akademide, akademik ve bilimsel çalışmalarının nasıl yapılacağı konusunda UDEF araştırmacıları tarafından dersler verildi. Derslerde genellikle lisansüstü öğrencilerin makale veya tez yazarken değişik zorluklarla yüzleşen bu öğrencilere araştırmada problem çözmeye yönelik teknikler öğretildi.

Çalıştay

       Öğrencileri farklı gruplara ayırarak her gruba güncel ve iyi tespit edilmiş konular verildi. Her grup ilk önce konuyla ilgili genel bir tartışma yaptı daha sonra tartışılmış konular üzerine kafa yorarak bulduğu çözümler üzerinde sunumlar yaptı. Gerçekten de bu çalıştayda çok önemli ve kayda değer bilgiler elde edildi. Eğer bu projeler üzerine biraz daha çalışırlırsa ki çalışılacak o zaman bu çalıştaynın önemi de ortaya çıkacağına ve bundan diğer insanların da faydalanacağına inanmaktayız.

Bilgi Yarışması

       Bilgi yarışması, öğrencilerin dünya ve özellikle Türkiye ile ilgili genel bilgilerini ölçmek için hazırlanmıştır. Her soru için 10 saniye olmasına rağmen sonuçları değerlendiren hocaları hayranda bırakan katılımcılar övgü ve takdir almışlar. Uluslararası öğrencilerin Türkçe dışında Türkiye'ye ve Türk kültürüne de derin bir tutkusu olduğunu bilgi yarışmasında fark ettik.

Oyun ve Spor

       Dersler dışından bedensel ve szihinsel gelişimi için Türkiye’deki yaygın oyunlara ve sporlara katılarak öğrenciler eğlendiler. Ayrıca öğrenciler kendi kültürünü tanıtmak amacıyla ülkelerine ait spor ve oyunları da oynadılar. Örneğin; Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan öğrencileri kriketin nasıl oynandığı diğer öğrencilere öğrettiler.

Kapanış Programı

       Kapanış programında UDEF başkanı Mehmet Ali Bolat, konuşamaya başlarken ilk önce öğrencilerin organizasyonlu olmalarının şart olduklarını söyledi. Planlama ve rapor hazırlama yetenekleri ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmak için en güzel platform uluslararası öğrencilerin platformu olduğunu belirtti. Çünkü bu platform bize çok çeşitli insanlarala tanışma, kaynaşma, bol bol kardeş edinme ve yaptığımız işlerimizi de başkalarına ulaştırmak için sağlam bir ortam yarattığını dile getirdi. Özellikle İslam dünyasının problemlerine çözüm bulmak ve bizden sonraki neslimize yaşayabilecek huzurlu bir dünya bırakamak için ilk önce farklı şehir ve farklı ülkekelerle bağlantımızın geniş olduğunu söyledi ve bu bağlantı da ancak sizin gibi uluslararası öğrencilerden olduğunu düşünüyorum dedi. Dünya ile güçlü bir bağlantı kurarak teknoloji, ekonomi, askeri ve siyasi güce sahip olmamızın şart olduğunu ifade etti. Şu an bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şey güçlü bağlantımızın olmamasıdır. O yüzden güçlü olalım, bir olalım ve en son da “At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır” atasözüyle öğrencilerle vedalaştı. Program kapatılmadan önce tüm katılanlara katılım belgesi verildi. 5 Şubatta Antalya şehir gezisi yapılarak, 6 Şubatta öğrenciler okullarına ve üniversitelerine uğurlandı. Bu şekilde Antalya Eğitim ve Kardeşlik Kampı sonra erdi. Umarım kamptan öğrendiğimiz birliğin beraberliğin önemini ömür boyu taşıyacağız. “Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener.” Mustafa Kemal Atatürk

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mohd Manazir Arşivi
SON YAZILAR