İsmail Yaşa

İsmail Yaşa

ABD ahlaksızlığına tepki

ABD ahlaksızlığına tepki

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kuveyt Büyükelçiliği, geçenlerde Twitter hesabında “LGBT haklarını destekleyen” paylaşımlar yaptı.

Sözde “LGBT Onur Ayı” münasebetiyle yapılan Arapça ve İngilizce paylaşımlarda Kuveyt bayrağı LGBT bayrağı şeklinde gösterildi ve ABD Başkanı Joe Biden’ın “Bütün insanlara saygı ve haysiyetle davranılmalı. Kim olduklarına veya kimi sevdiklerine bakılmaksızın herkes korkusuz yaşayabilmeli” açıklamasına yer verildi.

Ayrıca Biden’ın LGBTQI (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, Queer ve Interseksüel) kişilerin haklarını savunmada bir şampiyon olduğu ifade edildi.

ABD Büyükelçiliği’nin söz konusu paylaşımı Kuveyt’te infiale yol açtı ve toplumun her kesiminden büyük tepki gördü.

Bunun üzerine ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı James Holtsnider Kuveyt Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak uyarıldı ve Kuveyt’in, “ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından eşcinselliği destekleyen paylaşımlarda bulunmasını reddettiği” mesajı iletildi.

Holtsnider ile görüşen Kuveyt Amerika İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Nevvaf el-Ahmed, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’na Kuveyt’te yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere uymaları gerektiğini hatırlattı.

Kuveytli sivil toplum kuruluşları da yayınladıkları ortak bildiride, Kuveyt Anayasası’nın “Devletin dini İslam’dır ve İslam şeriatı yasamanın temel kaynağıdır” diyen 2’nci maddesini hatırlattı.

Bildiride, ABD Büyükelçiliği’ne ait resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar kınanarak, eşcinselliğin insan fıtratına ve semavi dinlerin öğretilerine, Kuveyt’in sosyal yapısına ve göreneklerine aykırı olduğuna dikkat çekildi.

Kuveytli STK’lar ayrıca ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmasına ve paylaşımlar konusunda muhtıra verilmesine övgüde bulundu.

ABD’nin Manama Büyükelçiliği de Twitter hesabında benzer paylaşımlarda bulundu ve Bahreyn halkı da eşcinselliği teşvik eden söz konusu paylaşımlara tepki gösterdi.

Fakat Bahreyn’den ne yazık ki resmi bir protesto gelmedi.

Ortadoğu’da ve tüm dünyada ABD’nin desteklediği ve koruduğu rejimlerle yönetilen birçok ülkede oldukça ciddi insan hakları ihlalleri varken onların ve diğer birçok sorunun görmezden gelinip “LGBT hakları” adı altında İslam ülkelerinde büyükelçilikler aracılığıyla cinsel sapıklık propagandası yapılması ve adeta Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaya kalkışılması birçok soruyu gündeme getiriyor.

Büyükelçiliklerin görevi LGBT propagandası yapmak mı?

Anlaşılan o ki “onur” kelimesi ve ifade ettiği anlam haksız yere kirletilerek teşvik edilen sapkınlığın ardında büyükelçilikleri dahi devreye sokacak kadar etkili büyük bir lobi var.

Geçenlerde de Paris Saint-Germain'de (PSG) oynayan Senegalli futbolcu Idrissa Gana Gueye, Montpellier maçı öncesi LGBT'ye destek için tasarlanan gökkuşağı detaylı forma giymeyi reddettiği için Fransız kamuoyunda homofobi ile suçlanarak adeta linç edilmişti.

Dünya çapında etkili olduğu görülen LGBT lobisi bu gücü nereden alıyor ve nasıl bu kadar organize olabiliyor?

Çeşitli ülkelerde kurulmuş ve söz konusu lobi tarafından parasal olarak desteklenen yüzlerce sözde sivil toplum teşkilatı var.

Parayı nereden buluyorlar?

Özgürlük adına her türlü sapıklığı destekleyen ve genç nesilleri zehireyen küresel güçlerin amacı ne?

Tam olarak ne yapmak istiyorlar?

İnsan fıtratını bozmakla ellerine ne geçecek?

Belki de akla gelebilecek diğer tüm sorulardan daha önemli soru şu:

İnsanlık nereye gidiyor?

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Yaşa Arşivi
SON YAZILAR