Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Acı Ama Malesef

Acı Ama Malesef

Toplumda, genelde dinimizi, özelde bir grubu şahsımızda temsil ederiz. Ne yazık ki onu temsil etmeye layık olsak da olmasak da“Müslümanım” diyen herkes bu görevi yüklenmiş oluyor. Bu nedenle “Bize bakan neyi görüyor?” sorusunu herkesin kendine sorması gerekiyor.

Her gün birileriyle karşılaşıyor ya da görüşüyor ve ister istemez biretkileşim içine giriyoruz. İlişki kurduğumuz insanlar hakkında da bellikanaatler geliştiriyoruz. Dış görünüşünden, hal ve hareketlerine o kişihakkında bir dizi yorum yapıyoruz. Fakat hiç düşünmüyoruz, “Acaba bizebakan neyi görüyor?” Hem kişisel, hem de toplumsal düzeyde çevremizebelli mesajlar veririz. Bu nedenle insanın iç dünyası kadar dışgörünüşü de önem arz eder.

Bu noktadan sonra Yusuf islam 'ın sözü çok önemlidir aslında Eğerİslam’ı değil de önce Müslümanları tanımış olsaydım, Müslüman olmazdım.Hakikaten İslam hakkındaki ilk bilgilere, onu temsil eden Müslümanlar üzerinden ulaşılıyor; İslam, mensupları aracılığıyla tanınıyor. Yazık ki, genelde temsil edenler, temsil edilenlere uymuyor.Oysa İslam uyanı güzelliğe taşıyan mükemmellikte. Tüm kusurlar insanlara ait. Ancak bunu bizim dışımızdakiler bilmiyor.

Maalesef Müslümanlar pis ve dağınık olur diye acı bir yargı var. Hiç düşündük mü neden muhafazakâr insanlar tembel, kalitesiz, beceriksiz,güvenilmez tipler olarak lanse edilir? Çoğunun düşmanca duygulardan kaynaklı sıfatlar olduğunu farz etsek bile, yine de bu konuda ciddi bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. Diğer yandan karanın üzerinde karaların belki hiçbir anlamı yok ama, beyaz bir zeminde küçücük bir nokta bile gözükür. Kimi ve neyi temsil ettiğimizin bilinciyle, giyim kuşamımıza,oturup kalkışımıza, konuşmamıza, ticaretimize, ahlâkımızdan,ibadetimize son derece titizlik gösterme zorunluluğumuz vardır .

Bir söz vardır, “dağlarda bir ot olabilirsin ama oranın en güzel otu sen olmalısın.” İslam, insanlara her alanda iyi olanı ortaya koymayı emreder. Baştan savma hiçbir davranış ve ibadet hoş görülmez. “Allah;yaptığı işi güzel yapanı sever” hadis-i şerifiyle Efendimiz Müslümanları her konuda iyi olmaya davet etmiyor mu? Bırakın tembelliği, beceriksizliği, biz her ne yaparsak yapalım o konuda örnek olacak kadar iyi olmalıyız.Duruşumuz ile hareketlerimiz ve söylemlerimiz ile  bunu gerçek manada göstermeliyiz.

Kalın efendim sağlıcakla ...

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR