Kasım Göçer

Kasım Göçer

Ahmet Çalık’a galibiyetle veda

Ahmet Çalık’a galibiyetle veda

Kalbindeki iyiliği yüzüne yansıyan güzel insan, ne çok sevenin varmış. Tüm liglerde tüm karşılaşmalarda oyuncular, tribünler herkes gözyaşları ve dualarla seni uğurladı. Veda sırası artık Konya’nındı. Tribünlere gelenler maç izlemek için değil seninle vedalaşmak için sana geldiler.

Yattığın yer nur, mekanın cennet olsun Ahmet Çalık. Konyaspor taraftarı ve camiası duygu dolu bu gecede Ahmet’i anıp yüreklerine gömdü. Bundan sonra Ahmet Çalık’ın ismi hep yaşayacak. Ölüm ne kadar acı olsa da hayat ve oyun devam edecek ve oyun artık Ahmet’in ismiyle Ahmet Çalık sezonu olarak oynanacak.

Tüm acılara rağmen dedik ya, oyun devam edecek;  yeşil çimlerde matemin simgesi siyah forma ve formanın üstünde Ahmet Çalık’ın ismiyle oyun devam etti, ilk onbirde Ahmet Çalık da sayıldı. Mustafa Durmuş kadroyu ağlayarak açıkladı,  takım arkadaşları Ahmet için oynadı.

Golü atan Rahmanovic iken gol anonsu Ahmet Çalık için yapıldı.

Konyaspor maçı Ahmet Çalık için kazandı. Gerek Ahmet Çalık’ın kaybı gerek Serdar Gürler’in satışı üç yerli oyuncu oynatma kuralı sebebiyle Konyaspor’u çok zor durumda bıraktı. Bu saçma sapan kural yüzünden teknik direktörün oyuna müdahalesi önemli ölçüde kısıtlanıyor. Maçta kenar yönetim mecburen yerliyi yerli yabancıyı yabancı ile değiştirdi.

Sahadaki oyuna taktiğe müdahale eden bu kural kabul edilemez. Ancak elden gelen bir şey yok ve bu kural yüzünden Konyaspor’un acil yerli oyuncu takviyesine ihtiyaç var. Özellikle adam eksilten hücum oyuncusu eksiği çok bariz kendini hissettiriyor.

Konyaspor Adana Demirspor karşısında kaleciden başlayarak ayağa pas yapmaya çalıştı. Daha çok kanatları kullandı. Kanatlardan rakip savunma arkasına sarkmayı başarsa da ortaların kötü ve isabetsiz oluşu sebebiyle pozisyona girmekte zorlandı. Ahmet Hassan gibi hava hakimiyeti yüksek bir santraforunuz varsa kenar ortaklarının daha isabetli yapılması gerekiyor.

Adana Demirspor ise daha çok Vargas, Yunus gibi teknik ve hızlı oyuncuları ile kontratakla etkili olmaya çalıştı.  Konyaspor adına ilk yarı biterken Michalak’ın sağ kanattan yakaladığı ve çaprazdan boş kaleye attığı topu Adana Demirspor savunmasının çizgiden çıkarması şanssızlıktı.

İkinci yarıya Adana Demirspor daha önde oynamaya çalışsa da bundan faydalanan ve oyuna hızlı başlayan pozisyonlar bulan taraf Konyaspor’du. Adana Demirspor savunması aynı pozisyonda iki kez topu çizgiden çıkardı. Sonrasında kazanılan korner vuruşunda Ahmet Hassan’ın kaleciden dönen topu Rahmanovic tamamlayıp takımını öne geçirdi.

Golden sonra Konyaspor oyun prensiplerinden taviz vermedi. Ayağa pas yapmaya devam etti. Savunmadan oyun kurarak çıktı. Bunu önemsiyorum. Panikle yaslanmadı. Plana sadık kalarak pozisyonlar buldu. Adana Demirspor sadece Assanbalonga ile bir pozisyona girdi. Bu da geri Konyaspor savunmasının hücumdan geri dönerken pozisyon alma da geç kalmasının sonucuydu.

Öne geçtikten sonra Ahmet Hassan yerine Cikalleshi’yi oyuna alan teknik kadro sahadaki onbiri geçiş oyununa uygun hale getirdi. İkinci yarı ne yaptığını bilen ve kendinden emin oynayan Konyaspor’du. Farkı artırma şanslarını kullanamasa da hak ederek çok önemli bir üç puan aldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR