Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti döküntüleri!

AK Parti döküntüleri!

“Daha önce birileri denemişti. Partimizden ayrılıp Altılı Masa’ya misafir oldular. Şu anda parlamentoda bile yerleri yok. Sırf AK Parti husumeti ile Erdoğan husumeti ile AK Parti oylarına gözlerini dikerek siyaset yaptıklarını sananları anlamakta zorlanıyoruz. Sırtını sadece konjonktüre dayamaktan başka sermayesi olmayanların akıbeti, yeni bir konjonktürle silinip gitmektir. Konya, AK Parti döküntüleri ile terör örgütü uzantıları için çalışanlara itibar eder mi?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’da verdiği en dikkat çekici mesajların başında şüphesiz ki bu cümleler geliyordu.

Erdoğan, daha önce bu konuda bu kadar net ve sert bir açıklama yapmamıştı.

Cumhur İttifakı’ndan olduğunu söyleyip, Cumhur İttifakı’nın gölgesinde yol yürüyüp, AK Parti’nin adaylık vermediği isimlere salça olan ya da AK Parti’de itibar görmeyip kıymeti kendinden menkul sananlara verilen bu mesaj günün bence en net mesajıydı.

Çok değil, daha 10 gün önce aynı mesajı AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da, Konya’da MHP ile birlikte yol yürüdüklerini belirterek, “Biz MHP ile yol yürüyoruz. Bizim adaylarımızın dışındaki hiçbir adaya yakınlığımız yok” diyerek seslendirmişti.

Geçmiş seçimlere nazaran, muhalefet partilerinin Konya’da silik bir görüntü vermesine rağmen, AK Parti’nin adaylık vermediği isimlere adaylık teklif ederek AK Parti’nin döküntüleriyle yol yürüyenlere verilen mesajlar bu şekildeydi.

Aslında AK Parti seçmeni, Cumhur İttifakı’ndan olduğunu söyleyip AK Parti’nin gölgesinde serinleyip, AK Parti’nin döküntüleriyle yol almaya çalışanlara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uzun zamandır bir tavır bekliyordu…

Ama ne var ki Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda çok fazla açıklama yapma gereği duymuyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda nihayet bir mesaj verdi…

Konya’da yaptığı bu konuşma bence o açıdan çok büyük öneme sahipti.

*****

Gelelim mitingle ilgili notlara…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya gelişi yine çok sükseli oldu. Caddelerin kenarında yine insan seli vardı. Hava limanından şehir merkezine kadar yine çok büyük coşku vardı.

Ramazan ayına rağmen insanlar geçmiş yıllardaki coşkuyu yine gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu defa miting duyurusundaki saate uydu. Konya’ya beklenen saatte geldi. Ama ne var ki bu defa da yol kenarında bekleyen Konyalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting alanına geç gitmesine neden oldu.

Gazetemizin önünde de bu coşkuya şahit olduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu coşkuya duyarsız kalmadı. Otobüsü her 10 metrede bir durdurdu ve çocuklara oyuncaklar dağıttı.

Miting alanındaki insan selinin de geçmiş yılları aratmadığını söylememiz lazım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emniyet verilerine dayandırarak söylediği rakam 110 bindi.

Ramazan ayının mahzunluğuna rağmen gösterilen bu ilgi önemliydi.

Velhasıl Konya sıkıntısız ve sorunsuz bir programı geride bıraktı. AK Parti Konya İl Başkanlığı yine çok iyi hazırlanmış. İşin ulaşım ve güvenlik boyutuyla ilgili olarak ise Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği ve Konya Emniyet Müdürlüğü’nün de sınavı başarıyla geçtiğini gördük.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR