Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

AK Parti Konya’da Şampiyonlar Ligi kadrosu kuruyor

AK Parti Konya’da Şampiyonlar Ligi kadrosu kuruyor

2023 seçimleri için artık son düzlüğe girdik sayılır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olarak 10 Mart’ta yetkisini kullanacağını ifade ederek 14 Mayıs tarihini işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel seçim tarihi ile ilgili işaret ettiği 14 Mayıs tarihi, teşkilatları da hareketlendirmeye yetti.

AK Parti'nin "Pozitif söylem, pozitif kampanya, pozitif milletvekili listesi" mottosuyla yola çıktığı süreçte çok moralli bir şekilde çalışmalara başladığını söyleyebiliriz.

Nitekim, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın Konya İl Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında buna şahit olduk. Üstü düzey katılım ve yoğun medya ilgisi vardı.

Leyla Şahin Usta’nın düzenlediği toplantıya, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe başkanları Ahmet Pekyatırmacı, Hasan Kılca, Mustafa Kavuş, Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Selman Özboyacı, Ziya Altunyaldız ve Orhan Erdem ile teşkilat üyeleri katıldı, adeta mini bir gövde gösterisi yaptılar.

Özellikle Leyla Şahin Usta ve Hasan Angı’nın verdiği güçlü siyasi mesajlar dikkat çekiciydi. Moraller yerindeydi, herkes kendinden emindi.

Bundan 2 ay öncesi ile bugün arasında inanın çok büyük fark var. Hem sahada hem masada hem medyada hem teşkilatlarda hem de söylemlerde AK Parti’nin hızlı bir toparlanma süreci yaşadığına şahitlik ediyoruz.

Bana sorarsanız son düzlüğe girerken AK Parti mesafeyi yeniden açıyor.

Altılı masa ise büyük kan kaybına devam ediyor. Altılı masada, özellikle Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın hatalı çıkışları bu kan kaybının başlıca sebepleri olarak gösteriliyor.

AK Parti ise altılı masanın tam tersine titiz bir çalışma yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kontrolünde hassas bir süreç yürütülüyor.

İşte bu hassas süreçle ilgili kulislerde dikkat çekici bilgiler dolaşıyor.

AK Parti, kalesi olan Konya’da bu seçimlerde de güçlü bir zafer kazanmak için derin bir çalışma yürütüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Konya’yı psikolojik bir eşik olarak gördüğü bir gerçek. Konya’nın elde ettiği başarının kendi partisi açısından Türkiye’de nasıl yankılanacağını iyi biliyor. Muhalefet partilerinin ve liderlerinin zaman zaman Konya’yı yıpratma girişimlerini de işte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hassasiyeti üzerinden okumak gerekiyor.

Bu sebeple de AK Parti’nin Konya’da güçlü adaylarla yola çıkacağı ifade ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un AK Parti’nin Konya listesinde ilk sıraya yazılacağı konuşuluyor.

Durun daha bitmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da Konya’dan ikinci sırada aday yapılacağı güçlü bir şekilde konuşuluyor.

Bir diğer gelişme ise AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ile ilgili.

AK Parti Genel Merkez’in Hasan Angı’yı da milletvekilliği listesine alacağı gelen bilgiler arasında.

Kulis bilgileri bu yönde.

Bir diğer kulis bilgisi ile alakalı olarak ise AK Parti Konya İl Teşkilatı’nda merak ediğimiz cevabı aldık.

Mesleğe ilk adımını bizim gazetemizde atan, çok başarılı bir mesai arkadaşımız olan Konya’nın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gülşen Çopur, Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın Genel Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’ya sorduğu soruyla hepimizin merakını giderdi.

Leyla Şahin Usta’nın, merkezi İstanbul’da bulunan Şule Yüksel Şenler Vakfı’ndaki görevi nedeniyle İstanbul’dan aday gösterileceği iddiası yanıt buldu.

Leyla Şahin Usta, Konya’yı sevdiğini ve Konya’da mutlu olduğunu ifade etti. Uğur İbrahim Altay da ‘Biz Genel Başkan Yardımcımızdan memnunuz’ diyerek ortamı yumuşattı.

Anlayacağınız siyaset kulisleri hayli hareketli.

Altılı masa ile alakalı olarak ise özellikle Konya için çok şaşırtıcı gelişmeler yaşanıyor. Bunun ayrıntısını da önümüzdeki günlerde burada irdeleyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR