Muhammed Işık

Muhammed Işık

Yıkılmadık, Ayaktayız!

Yıkılmadık, Ayaktayız!

5 maçtır kazanamayan, son 10 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 7 beraberliği bulunan bir Konyaspor gerçeği ile karşı karşıyayız. Çok basit puan kayıplarına şahit olduk. Bu süreç takımı ve taraftarı çok yıprattı. İlhan hoca’nın gidişiyle yönetimi de yıpratmaya başladı.

Her şeye rağmen Konyaspor ligde yedinci sırada ve hala ligin en az gol yiyen ikinci takımı. Bir üst sıradaki Adana Demirspor ile puan farkı 7’ye yükseldi. Liderle aramızdaki puan farkını söylemeye bile gerek kalmadı ama üçüncü sıradaki Başakşehir ile aramızda 10 puan var. İşin en kötü tarafı hemen alt sıralardaki takımlarla olan puan farkımız eridi gitti.

Konyaspor’dan “yıkılmadık, ayaktayız” diye bir çıkış bekliyorum. Buna kendim bile inanmıyorum ama bunu yapmak zorundalar.

Kim yapmak zorunda?

Yönetim transfer yaparak gücünü göstermek zorunda! Takımda iş yapmayan, Süper lig topçusu olarak görmediğimiz isimleri göndermeli ve takıma katkı sağlayacak transferleri yapmalı.

Teknik ekip dersine iyi çalışmalı, rakiplerimizi iyi tanıyıp analiz etmeli.

Futbolcular artık kötü gidişata dur diyecek reaksiyon göstermeli, sahaya karakterlerini koymalı! Onların sahada mağlubiyeti kabul eden futbolu bizlerin farklı şeyler düşünmesine neden oluyor. Sahada kötü gidişata isyan edecek bir oyuncunun dahi olmaması hiç iyi bir şey değil. Bir takım maç kaybedebilir, iyi de oynamayabilir ama ruhunu kaybederse işte o zaman taraftarların her şeyi sorgulaması hakkıdır.

Yönetim İstifa Sesleri!

Arkadaşlar bunun için çok erken… Yönetim seçileli daha bir ay olmadı. Alınan kötü sonuçların ardından hemen “yönetim istifa” seslerinin yükselmesi doğru değil. Taraftar, İlhan hocanın gönderilmesine tepki gösteriyor bunu anlayabiliyorum. Ben de İlhan hocanın gönderilmesini doğru bulmuyorum. Lakin bilmediğimiz sebeplerden dolayı bir karar alınmış ama birazcık sabredip görmek lazım. Kimse Konyaspor’un başarısız olmasını istemez. Yönetim mutlaka takıma takviye yapacaktır. Yeni hocanın da illa ki istekleri olmuştur. Kadro kalitemizin rakiplerimizden geride olduğunu illa ki onlarda görüyordur. Birazcık sabredelim.

Haftaya Başakşehir gibi güçlü bir ekiple oynayacağız. Ardından İstanbulspor ve Fenerbahçe maçları bizleri bekliyor. Önümüzdeki üç haftada iki şampiyon adayı ile deplasmanda, bir de ligden düşmemek için mücadele eden ligin en çok gol yiyen takımı ile iç sahada karşılaşacağız. Zor bir süreç bizi bekliyor. Konyaspor’un şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Işık Arşivi
SON YAZILAR