Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Alanyaspor’a 2 gol bedava!

Alanyaspor’a 2 gol bedava!

Değerli okuyucularım, haftalık yazılarımla tekrar birlikteyiz.

Hafta sonu Konyaspor’un Alanya deplasmanı, Türkiye gündemine oturdu. Çünkü belki de Türk futbolunda ilk defa bir maçta hakemler, 2 gol olmayan golü verdiler. Futbol kamuoyu ve hakemlik camiası hafta sonu bunu tartıştı. Konyaspor camiası da yoğun tepki gösterdi.

Aslında var sistemi çıktıktan sonra gözle görülemeyen pozisyonların ekranda görülmesi bir kolaylık olarak düşünülmüştü. Fakat Konyaspor’un yediği 2 gol, VAR’ın da aslında futbola nasıl bir katkı sağladığını (!) gösteriyor. Maçta sahada 4 video takip odasında 2 olmak üzere 6 tane hakem bu ofsaydı yakalayamadı. Konyaspor’un yediği ilk gol ofsayttı ve iptal edilmesi gerekiyordu.

Bu konuda yayıncı kuruluşun Trio programında konu gündeme getirilmese kimsenin haberi olmayacak. Bu vesile ile detaylı analiz yapan yayıncı kuruluşun ekibine buradan teşekkürlerimizi iletelim, Konya ve Konyaspor adına.

İkinci gol ise çok daha dramatik. Çünkü hakem Alanyaspor’a bir penaltı verdi. Fakat uzaktan yakından penaltıyla alakası yoktu. Zira kendisine penaltı yapıldığı iddia edilen Cordova bile hiçbir şekilde böyle bir beklenti içerisinde değildi. Bilakis Oğulcan’ın ayağına bastığı için sarı kart görmesi gerekiyordu. Sarı kart görmesi gereken Cordova yerine Konyaspor’un aleyhine penaltı verildi ve maç 2-2 bitti.

Tüm spor kamuoyu pozisyondan hiçbir şey anlamadı. Çünkü bir faullü hareket yoktu ki. Herkes sanırım ben göremedim diye düşündü. Sanırım kimse bir şey anlamadığına göre pozisyon penaltı dedi VAR odası da. Fakat VAR odası kanaat yeri değilki, icar yeri, bunu nasıl görmez maçtaki hakem Burak Pakkan’a nasıl iletmez? Akıl alır gibi değil.

Türkiye Liglerinde hakemlerin bu kadar dikkatsiz olması belki anlaşılabilir. Ama VAR odasındakilerin görmemesi ve bunu uyarmamaları anlaşılabilir bir şey değil. Konyaspor kaybettiği 2 puana üzülmek yerine, bu olayı sezon boyunca sürekli dile getirerek var hakemlerini, Türk futbolunu kurtarmak adına adaletli, vicdanlı kararlar vermesi noktasında teşvik etmeliyiz.

Hakemdir hata yapar deyip geçilecek pozisyon değil bunlar! Üstelik VAR teknolojisi bu konuda her açıdan pozisyonu görürken.

Her açıdan kötü bir hafta sonu oldu ama telafi etmek mümkün, Konyaspor yeni Başkan Ömer Korkma ve ekibiyle bunların üstesinden gelecektir. Konyaspor coşkulu başarılı günleri görecektir inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR