Bekir Dolu

Bekir Dolu

ALİ CENGİZ OYUNLARI

ALİ CENGİZ OYUNLARI

İnternette, şikâyet sitelerinde, medyada, bankaların yapmış olduğu düzenbazlıklardan kaynaklanan şikâyetleri her daim görmekteyiz. Gün geçmiyor ki bankaların yeni bir oyunu ortaya çıkmasın.

Bankalar, yargı kararlarını bile hiçe sayabilecek bu gücü nereden alıyorlar. Hukukun üstünlüğü mü, yoksa üstünlerin hukuku mu diye sorası geliyor insanın.

Kredi kartı mağdurları ile ilgili intihar, boşanma, cinayet, soygun haberleri her gün gazetelerde. Ticaret kanununa ve bankacılık kanununa aykırı olarak müşterilerini mağdur haline dönüştüren bankacılık sisteminin en fahiş getiriyi amaçlayan uygulamaları insanları neleri varsa satacak duruma getiriyor.

Bu gün neredeyse tüm kredi kartı kullanıcıları ve banka müşterileri, bankaların tacizine uğramaktadır.

Bankalar ‘Nasılsa bizimle uğraşamazlar’ düşüncesiyle veya ‘sesleri çıkmaz’ diyerek pervasızca müşterilerinin üzerine gitmektedirler.

Hukuk tanımaz bir şekilde, saldırgan uygulamalarla vatandaşın hayatını zehir eden bu bankalara devlet bir şekilde çeki düzen vermelidir.

Mesela kredi kartı aidatları ile ilgili deli dumrul hikâyesini aratmayan uygulamalar anlatmakla bitmez. Kredi kartı aidatı pazarı, bankalar için 2 Milyar TL’ sını aşan bir büyüklüğe sahip. Haliyle bankalar bu parayı kaybetmemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Tamam, banka bankalığını yapacak da, vatandaşı (tüketici de diyorlar) kim koruyacak bu taarruzdan, işte biz de onu soruyoruz.

Türlü yollarla müşterinin kafasını karıştırıp daha fazla para sızdırmaya yönelik çabalar, sırf bankalarla sınırlı değil maalesef.

Cep telefonu şirketlerinde,

Sabit telefon ve internet sağlayıcı şirketlerde,

Elektrik dağıtım şirketlerinde,

Doğalgaz dağıtım şirketlerinde,

Yani özelleştirilmiş bütün hizmet sağlayıcı şirketlerde aynı soygun mantığı geçerli ne yazık ki.

Bu oyunlar bitmez. Birinin önünü alırsın bir diğer oyun sahneye sürülür mü diyeceğiz? 

Devlet baba neredesin, dur demeyecek misin, bu gidişe?

İlânihaye sürecek mi bu ali cengiz oyunları?

Geçenlerde bir karikatür gördüm. Belki siz de görmüşsünüzdür. Tam da bu konuya uygun bir karikatür. Aynen Şöyle; Üç arkadaş parkta bir banka oturmuş konuşuyorlar.

Birincisi ötekilere diyor ki: Na’psak bir banka mı soysak acaba?

Ortadaki: Olur mu lan öyle şey, başımız belaya sokacaksın.

Sonuncusu: O zaman kredi çekelim de, banka bizi soysun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bekir Dolu Arşivi
SON YAZILAR