İsmail Koç

İsmail Koç

ATİKER KONYASPOR KENDİNE GELİYOR

ATİKER KONYASPOR KENDİNE GELİYOR

3 maçlık galibiyet özleminin ardından Konya’da alınan Kasımpaşa galibiyeti Atiker Konyaspor’u kendine getirmişti. Avrupa Kupalarının oldukça yıprattığı yeşil beyazlılarda Aykut Kocaman milli maç arasını tabiri caizse dört gözle bekliyordu. Kamuoyu da Atiker Konyapor’un bu aradan nasıl bir dönüş yapacağını merak ediyordu.

Gaziantep deplasmanında Vukovıc’in eksikliği büyük bir dezavantaj olarak görünüyordu. Çünkü Atiker Konyaspor Vukovıc’in olmadığı 4 maçı da kazanamamıştı.  Ta ki Gaziantep deplasmanına kadar. Yeşil beyazlılar Gaziantep deplasmanında Vukovıc’in eksikliğini hissetmediği gibi farklı bir skorla sahadan ayrılmayı başardı.

Deplasmanda bu sezon tek galibiyetini Antalyaspor deplasmanında 3-1’lik skorla alan Atiker Konyaspor bu kez Gaziantep deplasmanında 3-0’lık bir galibiyet alarak hem bu sezon deplasmandaki ikinci galibiyetini hem de en farklı galibiyetini almış oldu.

Uzun bir aradan sonra göbeğimizi kaşıya kaşıya izlediğimiz bir maç oldu. Atiker Konyaspor’un böyle maçlarını pek göremezsiniz. Erken gelen gol, ardından rakibin direncinin kırılması ve son olarak ikinci yarıda rakibin fişini çeken goller…

Gaziantepspor-Atiker Konyaspor maçı oldukça kötü bir zeminde oynandı. Aykut Kocaman maçtan önce saha zeminin berbat olduğuna dikkat çekerek “Rus ruleti gibi bir maç olacak” demişti.

Öyle de oldu. Sahada futbol kalitesi anlamında çok bir şey göremedik. Girdiği pozisyonları iyi değerlendiren ve golleri bulan Atiker Konyaspor sahadan galibiyete ayrıldı.

Maça 2 gol atan ve bu sezon gol sayısını 6’ya yükselten Bajic ve asistleriyle dikkat çeken Ömer Ali Şahiner damga vurdu.

Zenit ile transfer söylentileri ortada dolaşırken Ömer Ali Lucescu’nun takımına adeta göz kırptı.

İlk gol kabul edelim bir şans golüydü. İkinci ve üçüncü gollerde ise Ömer Ali’nin müthiş paslarını hayranlıkla izledik. Sonuç olarak da rahat bir galibiyet geldi.

Milli ara Atiker Konyasor’a oldukça yaramış.

Yeşil beyazlılar ligin orta sınıf takımlarına karşı oyuna ağırlığını koymakta zorlanmıyor. Bunu Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında net bir şekilde gördük. Bu sezon Atiker Konyaspor’un ayarını bozan Avrupa Kupası maçları…

Bu sene 3 kulvarda mücadele eden Atiker Konyaspor’un en büyük problemi kadro derinliği. Rotasyonun çok az olması Atiker Konyasporlu oyuncuları olumsuz anlamda etkiliyor. Şöyle bir örnek verecek olursak,  İsmail Kartal yönetimindeki Gaziantepspor, lig ve kupada oynadığı maçlarda 26 farklı oyuncu ile oynarken, Atiker Konyaspor’da lig ve Avrupa maçlarında bu rakam 20’de kaldı.

Avrupa’da son iki maçına çıkacak olan Aykut Kocaman’ın öğrencileri bu hengame sona erdikten sonra tüm konsantrasyonunu lige verdiğinde ve devre arasında takıma birkaç nokta transferler yapıldığı takdirde ikinci yarıda geçen sezonki Atiker Konyaspor’u izleyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR