Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bakalım bu neyin miladı?

Bakalım bu neyin miladı?

Bizim coğrafyamızda gerçekleşen ve toplumsal karşılığı olacak olaylar tesadüfle açıklanamaz. Bunu artık hepimiz anlamalıyız. Savaşları, karışıklıkları, rejim değişikliklerini, işgalleri ve benzeri olayları başlatmak için bir milat gerekir. Bu bazen bir devlet yetkilisinin ölümü olur, bazen bir binanın yıkılışı, bazen de bir kaza…

Ne zaman böyle bir olay gerçekleşmişse bir daha o günden önceki gibi olmamıştır hiçbir şey. Ve yeni bir miladı daha hep birlikte görmüş olduk. İran’da yaşanan kaza bakalım nasıl bir dönüşümle sonuçlanacak…

Kazanın hemen ardından Türkiye’nin duruşu İHA’larla hızlı müdahalemiz her ne kadar İran makamları tarafından teşekkürle karşılanmış olsa da birkaç gündür “sizin İHA buldu bizim İHA buldu” kargaşasına da bakınca İran’ın çok da bizim müdahalemizden memnun olmadığı izlenimi oluştu bende. Yani fi tarihinden kalmış günümüz teknolojisinden uzak helikopteri yine kendilerine ait, teknolojisi kendine kadar olan İHA’larla biz zaten bulurduk ki biz bulduk minvalinde açıklamaları da benim kafamda “biz birkaç gün daha arardık nasılsa bulurduk siz neden karıştınız” gibi tercüme oluyor nedense?

İran özellikle de Kuzey İran Türk nüfusuyla öne çıkan ve Azerbaycan’la kuvvetli bağları olan bir bölge. Tabi bu bağ göz önünde bulundurulduğunda dolaylı olarak Türkiye de bu bağa dahil oluyor. Bu bağa zarar verecekleri tek bir argümanları var mezhep çatışması. Ortadoğu’da yeni oyunlar kurulacağı kesin. Bizim için önemli olan karşı oyun kurabilmek. Eğer biz de oyuncu olarak bu duruma dahil olursak yapımcı ve yönetmen kafasına göre senaryoyu çekiştirir ve istedikleri sonu yazarlar. Ben inanıyorum ki oyun kurucu bir Türkiye var artık. Birileri film çevirecekse bizim de bir filmimiz vizyona girer elbet. Vatandaş olarak itidalli olmakta fayda var. Ekonomi rayına girerse asıl o zaman tüm salonlarda gösterime girecek Türkiye’nin filmi. Büyük olmak için en büyük olmak için sabretmemiz lazım. Olamayız diyenler dönüp tarihimize baksınlar, biz en büyüktük ve inşallah yine en büyük olacağız.

Birkaç satır da Konyaspor için yazmam lazım. Son haftalarda hepimiz düşer miyiz, düşmez miyiz hesaplamaları yaparak matematiğimizi geliştiriyoruz. Pazar günü inanıyorum ki Konyaspor işini rakamlara bırakmadan bu işi halledecektir. Biz son maçta galibiyetle bu ligin vazgeçilmezi olduğumuz göstermeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR