Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Artık söz bitti her şey futbolcularda

Artık söz bitti her şey futbolcularda

Konyaspor, tarihinin en önemli maçını yarın Galatasaray ile oynayacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin amansız şampiyonluk mücadelesinin son haftaya kalmış olmasının sıkıntıları maalesef bizi de buldu. Aslında kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi gerekiyordu. Alanyaspor, Sivasspor ve en son Kayserispor maçlarında bunu beceremedik. Çok kez fırsat geldi, kendi elimizle teptik. Şimdi sadece 90 dakika kaldı ve artık tüm Türkiye’nin gözü Konyaspor-Galatasaray maçında olacak.

Herkes sonuçları biliyor. Tekrarlamaya gerek yok ama bu maçın berabere bitmesi dışındaki bütün sonuçlar şehirde ciddi sıkıntılara yol açacak görünüyor. Bir taraftan Galatasaray’ın şampiyonluğu kaybetmesi, bir taraftan bizim küme düşmemizde doğabilecek sıkıntı. Nereden bakarsak sorun yaşanacak gibi görünüyor.

İki tarafın da mutlu olabileceği tek sonuç beraberlik. Tabi ki futbolda beraberlik üzerine oynayalım diye sahaya çıkmazlar. Fakat stresi o kadar yüksek bir maç ki 2 takım futbolcularının da ayaklarının titreyeceğine eminiz. Galatasaray 3 hafta önce şampiyonluğu neredeyse garantilemiş bir takımken şimdi tek bir golle bir sezonu elinin ucundan kaçırmış olacak. Mücadelenin son ana kadar sürdüğü, birden fazla kırmızı kartın çıkabileceği bir maç bekliyorum.

Konyaspor’un son Samsunspor maçındaki oyun kalitesi, Galatasaray maçında da doğur kurgulanırsa ligde kalabilir. Hocanın burada diğer maçlarda düştüğü hatalara düşmeden, kontrollü şekilde gol arayacak bir düzende kurması Konyaspor’un lehine olur diye düşünüyorum.

Pazartesi güzel bir güne uyanıp, Konyaspor’un ligde kalıp, gelecek yılla ilgili detaylı hesaplar yapmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR