Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bakan Kurum mu yoksa Bakan Koca mı?

Bakan Kurum mu yoksa Bakan Koca mı?

AK Parti’de aday adaylık maratonu hızlı başladı hızlı bitti.

Özellikle Konya’da AK Parti adına yine geçmiş yıllarda olduğu gibi başvuru yoğunluğu yaşandı. Konya’dan milletvekili olmak isteyen isimlerin başvuru sayısı tam tamına 207 oldu.

Bu rakam 2018 seçimlerinde de 218 civarındaydı.

Seçim sürecinin belki de son 20 yılda görülmemiş bir zorlukta ve çeşitli dengelere bağlı olarak gerçekleştiğini düşünürsek AK Parti’nin kendi psikolojik eşiği için hiç de fena bir rakam değil.

AK Parti yine en fazla rağbet gören parti konumunda bulunuyor.

İş, sanat, siyaset, spor, medya ve benzeri pek çok mecradan tutunda farklı farklı meslek gruplarından çok sayıda isim yine AK Parti’de siyaset yapmak için yola çıktı.

Milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yapanlar arasında bir de eski bürokratlardan belediye başkanlarına kadar çok sayıda isim bulunuyor. Bununla ilgili düşüncelerimi zaten geçmiş yazılarımda yazmıştım.

Bir kere daha hatırlatma gereği duyuyorum; ‘Biz yeni yüz derken, gerçekten yeni yüzlerden bahsediyoruz’.

Neyse, zaman çok kısa zaten. AK Parti Genel Merkez daha iyisini bilir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİMLERİ KAZANMIŞ BİLE!

Geçtiğimiz akşam televizyon kanallarında merak edilen soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kulislerde çokça konuşulan kabinede bulunan isimlerin milletvekili adayı olacağını iddialarını doğruladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da aralarında bulunduğu 17 ismin milletvekili adayı olacağını duyurdu.

17 kabine üyesinin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceklerini ifade eden Erdoğan, “Kabindeki 17 isim milletvekili adayı olacak. Büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir. Onları büyükşehirlerden belirledik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye de belirtti.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada bazıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “tüm tuşlara basıyor, kaybedeceğini anladığı için bakanları bile listelere sürüyor” diyerek akıllarınca ti ye aldılar.

Ama benim düşüncem o dur ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini şimdiden kafasında kazanmış bile. Meclis aritmetiğinde de ezici üstünlüğü ele geçirmek için hamleler yapıyor.

BAKAN KURUM MU BAKAN KOCA MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fuat Oktay’ın da aralarında bulunduğu 17 ismin milletvekili adayı olacağını duyurmasının ardından aklıma yine geçtiğimiz ay yazdığım satırlar geldi.

Bakan Murat Kurum’un Konya’dan 1. Sıra Milletvekili adayı olacağı çok güçlü şekilde konuşuluyordu. Fakat yaşadığımız üzücü depremlerden sonra bu plan rafa kalkmıştı.

Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz akşam yaptığı açıklama ile bu konuda yeniden bir adım atılacağını öğrenmiş olduk?

Peki Konya’dan sizce kim aday olur?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum mu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mı?

Bu konuda açıkçası net bilgimiz yok.

Ama bildiğim bir şey var ki AK Parti şu anda Konya’nın kuzeyi olan Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin için güçlü bir aday belirlemek istiyordu, hedefliyordu. Aday adayları arasında da teşkilatın tarif ettiği, genel merkezin beklediği bir isim var mı derseniz, ben bilmiyorum.

Bu pencereden bakınca Fahrettin Koca’nın aday olması beklenebilir.

Peki Murat Kurum?

Hepimiz ilk andan itibaren Murat Kurum isminin daha fazla öne çıktığını biliyoruz ama Bakan Kurum’un şu anda deprem bölgesinde işi başından aşkın olduğu için bu pek mantıklı gelmiyordu bana. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları işin rengini değiştirdi.

Yapacağı kentsel dönüşümün büyüklüğünü de düşünecek olursak Bakan Kurum’un İstanbul’dan aday gösterilmesi mantıksız olmaz aslında!

Ha bir Konyalı olarak Bakanımızı kimselere vermek istemeyiz, bunu da not düşeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR