Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konya için beklenen gün

Konya için beklenen gün

Bugün AK Parti’nin temayül yoklaması var. 207 aday adayı bu temayül yoklamasında yarışacak ve ildeki, ilçedeki yönetim kurulları, delegeler bu aday adayları için temayüllerini belirtecekler. Bunun sonucunda AK Parti’de öne çıkan isimler bugün itibariyle netleşmeye başlayacak.

Tabi ki bu listeler kesin listeler değil. Daha sonra teşkilat ön gördüğü isimleri genel merkeze yönlendirecek. Genel merkez de mülakata çağıracak ve sonunda kararı Genel Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyet kurmaylarıyla birlikte karar verecek. Konya’nın milletvekili adayı bu şekilde netleşecek. 9 Nisan 2024 akşamı da YSK’ya listeler teslim edilecek. Listeler bu şekilde şekillenmiş olacak.

Dün farklı, yeni ama beklenen bir gelişme yaşandı. Bu gelişme Yeniden Refah Parti’sinin Cumhur İttifakına katılması oldu. Fatih Erbakan önceki görüşmelerde çeşitli şartları öne sürdüğü ileri sürülmüştü. Ama sonuçta tabanının AK Parti’yle, Cumhur İttifakıyla birlikte hareket etmesi kanaati güçlü geldi ve Cumhur İttifakı’na katıldı. Bu tabanda da olumlu karşılandığıyla ilgili bilgiler geldi.

Bundan sonra AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi Cumhur İttifakı listesinden, HÜDA PAR’daki isimler ise AK Parti listesinden seçimlere girecek. Dört partili bir ittifak, beş partili bir dayanışma grubu oluşmuş oldu.

Seçimlerin artık iyiden iyiye nefesini ensemizde hissettiğimiz günlere geliyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlı sonuçlar neticelenir. Şu anda kamuoyunun beklediği istikrar ve yönetimin devamı. TOKİ’de yapılanlar, emekliye yapılanlar ve vatandaşların genel beklentisi bu yönde.

İnşallah hayırlı olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR