Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Bana Avlumu Geri Verin

Bana Avlumu Geri Verin

Eski dostla uzun süre sonra buluşmuşsun ve konuşup aklında kalbinde ne varsa tüketmişsin. Gün bitmiş, yorulmuşsun, zamanların en güzeli gelip çatmış. Eve döneceksin birazdan.

Yollar sana asfalt, çalışanlara çakıl gelecek.

Müzikler çalacak kulaklığında, öyle ki, Sonsuzluğa özlem çoşturacak , kalksam ve dirilsem ile duyguların depreşecek senin bazen de bi türkü tutturacaksın

Mutlusun yani, mutlu olma halindesin işte ötesi yok bunun

Kolunda yer işgal eden hacmi dar, ağırlığı hafif kütleyi kaldırıp bakacaksın çok adetin olmadığı halde.

Namaz geçmek üzere 10 dakikan var.

Uzun süre olmamış kültür Müslümanlığından eylem Müslümanlığına yani mü’minliğe döndüğün. Evinin çıkmaz sokak  ötesinde yer alan mescidin sokağına girmişsin.

Sokak hareketsiz, çocuklar 21. Yüzyılın yalnızlaşma, sosyal intihar aracının başına geçmiş. Çalışanlar biraz daha para kazanacak Belki de arabasının modelini yükseltme derdinde internette tura çıkacak .

Kaçanlar ise sosyal medyadan kendilerini kurtaracaklarının bilincindeler galiba.

Yan resimde ise

Kapı kapalı ve iki amca tüm dünyayı bir ağacın altında tartıştıkları konuya indirgenmişler

Camiden çocukları kovan tipler bunlar.

Nefes nefese ve hızlı hızlı( Allah kabul etsin) namazını kalanlar ...

Çelişkiyi yaşayan bunalımlar taşıyanlar değil özü sözü bir müslümanlar , müslümanca bir tutum sergilemek durumunda ...

Demek istediğim şu ki Müslümanlar çizilmiş sınırlara, atılmış kazıklara, örülmüş duvarlara, yazılmış senaryolara, oynanan oyunlara, verilen ‘rızıklara’ böyle en büyük tepkiyi bu duruşla verebilirler. Artık Müslüman dinin özünü anlamak zorundadır.

Sözde Müslümanlıktan öz Müslümanlığa giden yolda çile, sıkıntı,yoksulluk gibi bir çok şey olabilir, olacaktır. Ama en önemli olan yoksunluk olmayacaktır.

Yani Müslümanlar camiye gelerek Müslüman kardeşlerinin hikayelerini de öğrenecekler. Derdiyle dertleneceklerdir.Cami sadece ibadet yeri değildir. Hasbihal yeridir, tanış olma yeridir.

Bunca sözden geriye anlatacak onca dert, edilecek onca umut, dizilecek onca kelime var ki.

Mesele cami ve Gençliğin konuşulduğu bu günde sadece cami yapmak değildir .

Bana avlumu geri verin. Bana kardeşliğimi geri verin. Beni borç istemek için bankadan, dert anlatmak için psikologdan, gülmek için şovmenden, ağlamak için acıklı filmlerden, paylaşmak için sosyal medyadan, sosyalleşmek içinse kafelerden kurtarın. Kardeşimi verin bana, çayımı ben yaparım.

Kalın efendim sağlıcakla ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR