Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun mitinginde gözlerden kaçmayanlar

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun mitinginde gözlerden kaçmayanlar

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisinden Güven Oyu aldıktan sonra biliyorsunuz Konya’ya geldi ve Şehir Meydanında bir mitingle de Konyalılarla kucaklaştı.

Dün bu mitingden bahsetmiştik, bugün de bu mitingden aldığımız notları sizinle paylaşacağız. Ve bu notların özellikle Konya Siyaseti için önemli veri oluşturacağını ben şahsen düşünüyorum, belirteyim.

Öncelikle miting meydanında kimleri gördüğümü sizlerle paylaşayım, KTO Başkanımız Selçuk Öztürk, KTB Başkanı Uğur Kaleli, KSO Odası Başkanı Memiş Kütükçü, KOP İdaresi Başkanı Mehmet Babaloğlu, Veli Tolu, Murat Can, Ahmet Şahin…

Mustafa Baloğlu’nun danışmanı Mehmet Akif Yılmaz mitingde gerçek anlamda koşturuyordu, bir aksaklık olmaması için mücadele ediyordu.

Tabi Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında yapılan ilk grup toplantısına katılmak için gittiğimizde de yine Mehmet Akif Yılmaz kardeşimizin koşturduğuna şahit oluyordum.

Herkes bilsin biz şahsen Mehmet Akif Beyle tanışmıyoruz, kendisini takdir ettiğim ve başarılı gördüğüm için yazıyorum, ilgilisine duyurulur.

AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yakut hanımefendi ile birlikte o günde bir aksaklık yaşanmaması için Akif kardeşimiz koşturuyordu, nerede sorun varsa onu çözen Mehmet Akif Yılmaz kardeşimiz vardı.

Demek ki Mehmet Akif Yılmaz öne çıkan bir danışman olarak dikkat çekiyor, kendisini kutluyoruz ve başarısının devamını diliyorum.

Tabi Serpil Hanımı da kutluyoruz zira miting alanında da yine koştur koşturdu ve Serpil Hanımın çalışkanlığı ile öne çıkıyordu, belirtelim.

Miting alanında Uğur Kaleli Ağabey de koşturan insanlardan birisiydi. Uğur Kaleli siyasette önümüzdeki günlerde öne çıkak bir insan olarak dikkat çekiyor.

Bir notu da aktarmazsam çatlarım; Uğur Kaleli Ağabey Murat Can ile çok samimiydi, hatta Can’ın alnından bile öptü…

Peki, bunu neye yoralım, ben bilmem, neye yorarsanız yorun ben size gördüğümü ifade ediyorum.

Konya Milletvekilimiz Kerim Özkul da miting boyunca hiç oturmadı, bir taraftan koşturdu, bir taraftan Uğur Kaleli Bey ile sohbet etti, bir taraftan Selçuk Başkanla konuştu, yoğundu sizin anlayacağınız.

Milletvekilimiz Mustafa Kabakçı da meydanın en aktif vekillerindendi. Belirtelim…

Burada altını çizmem gereken bir konu daha var, Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk’ün etkinliği.

Selçuk Bey bire bir bütün konuları yönlendiren önemli isimlerdendi. Hem Başbakanımızın Basın Müşaviri Osman Sert ile hem de İsmail Küçükbayrak ile birebir sürekli temas halindeydi. Yağmur başlayınca kendisine getirilen şemsiyeyi bile almadı.

Selçuk Bey zannediyorum ki Sayın Başbakanımıza şu anda çok yakın bir noktada, zaten AK Parti Kongresi öncesi ve sonrasında da Başbakanımız ile odasında görüştüğünü duymuştuk. Ben doğrusu birebir gözümle görünce daha net bir şekilde gördüm ve şahit oldum ki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Selçuk Öztürk Başkanımızı çok önemsiyor ve Selçuk Başkanda samimiyeti ile bu güvenin gereği olan çalışmaları yapıyor.

Tabi Selçuk Başkanın bu kadar etkinliğini gören fesat kafa hemen, “gelecek dönem vekil olacak, ondan” diye yorumu yapıştırıyor.

Oysa Selçuk Başkan bilakis gelecek dönem siyasete girmeyeceğini beyan ettiği için çok daha rahat ve samimi bir şekilde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun yanında yer alıyor. Bir beklentisi yok, KTO ve TOBB’da çalışmalarına devam ediyor ve samimi bir Konyalı olarak Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na destek veriyor.

Bunun için Selçuk Başkanın o miting meydanında koşturarak, kusursuz bir şekilde mitingin tamamlanması için mücadele etmesini anlayamayanları siz boş verin ve bu samimi duruş hepimize örnek olsun derim, vesselam.

Miting meydanında dikkatimi çeken konulardan birisi de Osman Sert ve İsmail Küçükbayrak’ın dinamik haliydi. Osman Sert ile İsmail Küçükbayrak’ın hem Ankara’yı çok iyi tanıması hem de Konya’yı tanıması bir artı olarak görülüyor. Konuştukları görüştükleri herkes ile samimiler ve bu da sorunların daha rahat çözülmesini ve sıkıntıya dönüşmemesini sağlıyor.

Bu arada mitingde sunuculuk yapan 2 kişi vardı, tabi anlaşılıyor ki AK Parti Genel Merkez değişime adapte olmaya çalışıyor, onun için de her ne kadar bu 2 sunucu da profesyonel olsalar, bu işi çok iyi biliyor olsalar da kanaatimce Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na da bir kadrolu sunucu ihtiyacı var. Bu elbette ki yaşanan senkron sorununu halledecektir, bunu da belirtelim.

Tabi Lokman Koyuncuoğlu Ağabeyle birlikteydik bu da bize bir artı kattı ve yaygın basının temsilcileri ile konuşma olanağımız oldu. Özellikle Yeni Şafak Gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi ile biraz sohbet etme olanağımız oldu. Lokman Ağabeyin de Ankara medyası tarafından çok iyi tanındığını görmüş oldum, bu da ayrı bir not.

Neticede rahmetli, bereketli, coşkulu bir mitingi daha böylece yaşamış olduk.

Hayır, getirmesini diliyoruz ve biz de sizlerle böylece notlarımızı aktarmış oluyoruz da…

Ve şimdi miting bitti sırada Konya İl Kongresi var…

Bilmem anlatabildim mi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR