Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Başkan Özgökçen’in açıklamaları

Başkan Özgökçen’in açıklamaları

Transfer döneminin başlamasına kısa bir süre kaldı. Kurban bayramına gelecek olan transfer dönemi için öncelikli olarak meslektaşlarıma kolay gelsin dilerim. Gelelim Süper Lig 2023-2024 Sezonu birinci transfer dönemine. Konyaspor’un maddi olanakları diğer Anadolu takımlarında olduğu gibi kısıtlı. Gelirler her yıl yayın parasından azalırken, kur artıyor ve masraflar yükseliyor.

Bu dönem ile ilgili geçtiğimiz günlerde “Kemer Sıkılacak” haberini yazmıştık. Transfer döneminin zorluklarından yazdık ve geçen senelere göre 25-30 futbolculu bir futbolcu sirkülasyonu beklenmemesini haberleştirdik. Gelen bilgiler bu yöndeydi en azından. Başkan Fatih Özgökçen seçimler için gittiği Ankara’da transfer dönemi ile ilgili konuştu ve 5 oyuncunun geleceğini söyledi.

Genel kurul haberleri çıkmış, bütçede daralmanın beklenirken Başkan Özgökçen bu açıklamasıyla adeta kötü havayı dağıtmak istedi. Hodri meydan dedi. Doğru muydu, bence doğruydu. Çünkü sadece alt yapıdan oyuncu yetiştirmek istenirse boşluklar oluşur. Şurayı kaçırıyoruz, ya tamamen veteran kadrosu kuruyoruz ya da tamamen gençler oynasın istiyoruz. İkisinin karışımı yapılması gerekmekte.

Futbolda bir türlü başarılı bir istikrar sağlanamamışken “gençleri oynayacağız” romantik bir söylem olur ve geçerliliği kalmaz. Yardımcı Antrenör Micovic’e Karagümrük maçı bitiminde sorumu cevapladı, “Bu lig çok zorlu ve gençlerin daha çok çalışması lazım” Gençleri çalıştırmak teknik heyetin, tecrübeli futbolcu almak yönetimin işi. Bu ikisini dengede tutarsa Konyaspor bu süreçte başarılı olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR