İsmail Koç

İsmail Koç

BERABERLİK İYİ SONUÇ

BERABERLİK İYİ SONUÇ

Son haftaların iki formda ekibinin mücadelesinde kazanan olmadı. Torku Konyaspor Osmanlıspor’a diş geçiremedi. Torku Konyaspor karşısında son derece diri, çok koşan ve maçı isteyen bir rakip buldu.

Maçın ilk yarısı iki takımda etkili olmazken birkaç cılız atak dışında pozisyonsuz bir şekilde geçti. Genelde önce rakibini tutup sonra gol bulmayı amaçlayan Aykut Kocaman taktiği Osmanlıspor karşısında işlemedi. İkinci yarıda Torku Konyaspor’dan bitirici hamleyi yapmasını beklerken 64. dakikada Rusescu’nun golü Arena’da soğuk duş etkisi yarattı. Osmanlısporlu oyuncular verkaçlarla Torku Konyaspor ceza sahasına girerken, bizimle birlikte savunma oyuncuları da topu izledi ve rakip takımın golü geldi.

Torku Konyaspor bu gole 3 dakika sonra cevap geldi. Ömer Ali’nin attığı gol tam bir hediye golüydü.  Defansın hatasında kaleciyi de geçen Ömer Ali, aslında kötü bir vuruş yapmasına rağmen, kele çizgisinde bulunan oyuncu topa müdahale edemeyince Torku Konyaspor beraberlik golünü bulmuş oldu.  Aykut Kocaman’ın öğrencilerinin kötü oynadığı ve evinde geriye düştüğü bir maçta hemen reaksiyon gösterip maça orta olması önemliydi.

Bu golden sonra Torku Konyaspor taraftar desteğini de arkasına alıp, galibiyet golünü bulur derken beklenen patlamayı gerçekleştiremedi. Açıkça söylemek gerekirse maçın hakkı beraberlikti ve öyle de sonuçlandı. Torku Konyaspor galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadı, oynayamadı. Oynayamamasının bir sebebi de Osmanlıspor’du. Misafir ekip son haftalardaki yükselen formunu Konya’da da sürdürdü. Osmanlıspor’un karşısında bir başka ekip olsa bu maçta beraberlik de alamazdı.

Torku Konyaspor bu maçta da mağlup olmayarak 2016 yılındaki namağlup serisini devam ettirdi. Dar bir kadro ile hem ligde hem de kupada mücadele eden yeşil beyazlıların bazı maçlarda performans düşüklüğü yaşaması gayet doğal. Önemli olan böyle maçları en az kayıpla atlatabilmek.

Torku Konyaspor Osmanlıspor karşısında yine hücumda etkisizdi. Gözler bir an her zaman eleştirdiğimiz Rangelov’u aradı. Alban Meha kanatlarda maalesef beklenen performansı sergileyemiyor. Kanatlara daha hızlı ve seri bir oyuncu tercih edilip Arnavut oyuncu forvet arkası gibi daha serbest bir pozisyonda oynayabilir. Öve öve bitiremediğimiz ve takıma katıldığı günden beri mağlup olmadığımız Skubic, Osmanlıspor maçında hiçbir isabetli orta bulamadı. Maça sonradan giren Sisokko ise oynadığı süre içinde iyi işler yaptı. Uzun süre kadroya girememesine rağmen kupa maçının ardından Osmanlıpor karşısında da forma buldu.  Sisokko’nun durumundan da anlaşılacağı gibi Aykut Kocaman kadroda tuttuğu hiçbir oyuncusunu tamamen gözden çıkarmıyor ve mutlaka bir şans veriyor. Burada da oyuncuların bu şansı çok iyi kullanmaları gerekiyor.

Ömer Ali maç sırasında kendisine yapılan bir harekette faul çıkmamasının ardından önce yardımcı hakeme sonra orta hakeme ısrarla itiraz edince sarı kartı gördü. Genç oyuncu ısrarlarını devem ettirdiğini gören Aykut Kocaman bence oyundan düşen Meha yerine bir kişi eksik aklamamak adına Ömer Ali’yi oyundan aldı.

Ömer Ali’nin kazanma hırsı ve oyundaki mücadelesi takdire şayan ancak biraz da profesyonel davranmalı. Oyundan çıkan eski Torku Konyaspor’lu Torje’nin ıslıklanması ise üzücüydü. Ne olursa olsun Torje geçen sezon yeşil beyaz forma ile çok iyi işler çıkarmış, taraftarın sevgisini kazanmış ve yeni stadyımdaki ilk golü atarak tarihe geçmişti. Biraz daha vefalı olunması gerekirdi.

Aykut Kocaman’ın öğrencileri evinde üst üste oynayacağı iki maçlık serinin ilk maçını beraberlikle atlattı. Sırada Sivasspor maçı var.  Cuma günü akşam saatlerinde daha yoğu taraftar desteğini alan Torku Konyaspor, Osmanlıspor maçına nazaran daha kolay bir maç oynayacaktır.

Osmanlıspor taraftarına değinmeden geçmek olmaz. Konya’da iki takım taraftarı arasında dostluk rüzgârlarının biraz abartıldığı düşüncesindeyim. Sonuçta bir takım taraftarı önce kendi takını destekler. Rakip takıma – bu Torku Konyaspor da olsa - bu kadar tezahürat yapılmasını doğru bulmuyorum. Ancak Osmanlıspor taraftarı ligin en centilmen taraftarı ve gün geçtikçe de daha etkili hale geliyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR