Ümit Olgun

Ümit Olgun

BİLGİ + EKİP ÇALIŞMASINA UYUMLULUK

BİLGİ + EKİP ÇALIŞMASINA UYUMLULUK

2013-Ocak ayında MÜSİAD Ankara Şubesinin Organizasyonundaki toplantıda Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN" Yargı ve egitimde seviyeyi yükseltemezsek 2023 yılındaki hedeflerimize ulaşmak imkansız"dedi. Neydi hedefler 2013 yılında 500 milyar dolar, ihracat 2012 deki yakalanan 152 milyar dolar ihracat. GSMH 2 trilyon dolar.

 21.02.2013 günü TPE Başkanı Prof Dr Habib ASAN?”  Dünya'da bilgi 4 senede 2 ye katlanıyor ."demektedir. Kuvvetle muhtemeldirki devam eden süreçde daha kısa sürede ikiye katlanacak.

Toplum;bilgi saganağı altında,"Google babaya soralım?Bilgi/bilgiler alındı.Zihne depo edildi.Bilgileri depo etmek ,sıralamak,yorum yapmak anlamına gelmiyor.Dünyada müthiş artış kaydeden bilgiyi genç zihinlere depo etmek gerekli olmadığı gibi, çokda yanlış. Herşeyden haberimiz olması  herşeyi bilmek isteği ve bu yönde yıllarca sürecek çaba ve gayretler boşuna enerji kaybı demek olacaktır.Zihnimizi bilgi cöplüğü yaparak bireysel ve toplumsal başarı beklemek hayal.

 Önümüzdeki yıllarda; yükselen değer;meslek sahibi nitelikli bireyler yanında EKİP ÇALIŞMASINA UYUMLU , BELLİ BİR KONUYA ODAKLANABİLME YETENEĞİ OLAN ORGANİZE ÇALIŞMANIN İDRAKİNDE bireylerden oluşan ekiplerin başarılı olacağı görülmektedir.

ANAYASA MAHKEMESİ DOĞRU YAPMADI

Anayasa mahkemesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanlığı ve mevcut oda ve borsa başkanlarını seçimlere girmesine engel olacak düzenlemeyi iptal etti.

Gerekçe ;temel hak ve hürriyetler seçme seçilme hakkı kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ilişkin düzenlemeler hukuk devleti ve demokratiklik ilkelerine aykırılıkdan dolayı yürütmenin durdurulmasına talebini kabul etti.

Özellikle Anayasal seçilme hakkını kısıtladığı gerekçesiyle olsa gerek.

Seçilerek gelenler oturdukları makamlarda uzun süre kalıyorlar.Çünkü  seçenleri hatta seçim mevzuatını kullanarak rakip olabilecek oluşumları  safdışı yapmaktadırlar. Uzun süre güç merkezlerinde  oturanlar kendilerine insanüstü güçler vermektedirler. Zamanla iktidar sahipleri ceberrutluk eğilimleri göstermektedirler. Malesef bu durum islam ülkelerinin, Türk cumhuriyetlerinin genel hastalığıdır.

 Bu süreçte demokrasinin sağlıklı işlemesini engellemektedir. İktidardardakilerin değişimi sağlıklı olamamaktadır.Makul bir süre başkanlık yapanların değişmesinin demokrasinin yerleşmesi bakımından elzemdir. Anayasa Mahkemesi seçilme hakkını öne çıkardı . Demokrasinin işlerliğini  daha öne alarak karar vermeliydi. Yanlış yaptı.Demokrasinin işlemediği yerde seçilme hakkı olamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Olgun Arşivi
SON YAZILAR