Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bir de sağlıklı düşün

Bir de sağlıklı düşün

Mübarek Ramazan ayı geliyor. Kendiniz, eşiniz ve çocuklarınız için bu mübarek ayda yapılacaklar listesinin ilk sıralarına ekleyebileceğiniz bir önerim olacak. Hadi hep birlikte ufkayolculuk.com adresinden kaybedeni olmayan bir yarışmanın katılımcısı olalım.

Bu sene ufka yolculuk yarışması benim için ayrı bir öneme de sahip. Tanıtım kitapçığında bu senenin konusuna değinirken ‘ Sokaklarda boy boy asılı tabelalar, reklam panoları, haberler, sosyal medya paylaşımları, filmler, tek tuşla her şeye pencere açan cihazlar ve çevremizdeki insanlar, duyularımızı basamak yapıp zihnimize birçok mesaj aktarıyorlar. Farkındalık süzgecinden geçmemiş hiçbir bilgi ve inancın düşünce dünyamızı ele geçirmesine izin vermemek gerektiğine inanan ufka yolculuk ekibi, bu yıl ‘Sağlıklı Düşünmek’ konusuna dikkat çekmeye karar verdi.’ Yazıyor. Ben de zaman zaman benzer düşüncelerle buradan medya okuryazarlığı konusunda adımlar atılması gerekliliğini kendimce duyurmaya çalışıyorum. Ufka yolculuk ekibine de bu konu için ayrıca teşekkür ediyorum.

Peki nasıl yarışacağız dediğinizi duyar gibiyim…

İlkokul kategorisi için ‘Elma Dersem Düşün’ , Ortaokul kategorisi için ‘Eyvah! Ceviz Çatırdıyor’ ve Lise & Yetişkin kategorisi için ‘Düşün! Bir de Sağlıklı Düşün’ kitaplarını okuyoruz sonrada bu kitaplardan sorumlu olarak online sınava giriyor okuduğumuz kitaplardaki bilgileri pekiştirmiş oluyoruz.

Kitapları nereden mi temin edeceğiz? Kayıt sitesinde kitapları nereden temin edeceğimizin bilgisi de var…

Ödül var mı?

Yarışma olur da ödül olmaz mı? Tabi ki de var… Her kategori için ödüller var ödüllerin detaylarına da kayıt sitesinden ulaşabilirsiniz. Ben en büyük ödülü açıklayayım buradan. Farkındalık süzgecinden geçen bilgi ve inancın düşünce dünyamızı ele geçirmemesi için ‘sağlıklı düşünmek’ konusunda bir adım atmamızı sağlayacak bir kitabı okumuş olmak. Okumak ve yeni bir ufka yolculuktan daha büyük bir ödül olabilir mi?

Bu yarışma hem kendimizde hem de evlatlarımızda okuma alışkanlığını geliştirmekle kalmayacak aynı zamanda bizleri sağduyulu yaşam bakış açısıyla okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren insanlar haline getirecek.

Ufka yolculuk yarışmasının Konya’da il organizasyonu İrfan Yaşam Derneği (İRFANDER) tarafından gerçekleştiriliyor. Yüz yüze bilgi almak isteyen olursa derneği ziyaret edebilirler.

…..

Mübarek Ramazan ayı geldi çattı. İhtiyaç sahipleri konusundaki hassasiyetimizi biraz daha artırmamız gereken bir dönemde olduğumuzu unutmayalım. Şimdiden hepimizin Ramazan’ı mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR