Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Bir puanımız “Var” - İki puanımız yok

Bir puanımız “Var” - İki puanımız yok

Sezon başından bu yana istisnasız her maç “Kazanabileceğimiz bir karşılaşmaydı” “Galibiyeti elimizden kaçırdık” dedik. Rize deplasmanından sonra da bu sözler yine dillerden düşmeyecek. Gazeteler yazacak, Televizyonlar söyleyecek.

Milli maç arası girse de biz çizgimizi hiç bozmadık maşallah. Maçların ilk ve son 15/20 dakikalarında oynayıp, diğer dilimlerde kontrolü sağlayamadık.

Sistem açığımız var belli ki. Kapanmayacak açık değil ama giden puanlara yazık oluyor.

Rize maçına da bu penceren bakacak olursak;

Son vuruş eksikliğimiz devam ediyor,

Araya pas atma ve adam kaçırmada yeterli seviyeye erişemedik,

Yeni isimlerin heyecanlı oyunları hala devam ediyor, uyum problemi bitmemiş anlaşılan,

Eskiler ise hala eski. Değiştirilemeyen oyun anlayışını hala barındıran isimleri izledik yine.

Kulübeden gelen hamleler, oyuna bakış, oyunu okuyuş ve oyuna taktik müdaheleler de yine ortada kalır nitelikteydi.

Bunların tamamını sistem başlığında toplarsak eksikliğimizin düzelebileceğini göreceğiz. Sistemin düzeltilebileceğini, sistemin değişebileceğini bazı isimlerin kabul edip müdahale etmesi gerekiyor artık.

Maça gelince;
Karşılaşma beklendiğinden farklı geçti. Öncesine yapılan yorumlar, verilen demeçler daha farklı bir oyun olacağını yansıtıyordu. Kaldı ki bizler de öyle düşünmüş, mutlak galibiyet ile döneriz demiştik.

Fakat Rize deplasmanı ortada geçen bir maç oldu. İlk 20 dakika baskılı oynayan Konyaspor 25’ten sonra kontrolü Rize’ye verdi. Ataklar cılız nitelikte olsa da bunaltıcıydı. Maç başından beri kontrolsüz fauller ile dikkatlileri üzerine çeken Jevtovic anlık refleks ile penaltıya sebep olarak ilk yarı skoruna doğrudan etki etti. İsimler üzerinden maç değerlendirmek çok doğru olmasa da Rize’de bıraktığımız 2 puanın müsebbibi futbolcularımız önceki maçlardaki performansını aratmadı maalesef...

“VAR” ile de olsa gelen 1 puan, Oyunu bireyselde bitiren isimlerle giden 2 puandan iyidir. Sonuçta deplasmandan yenilmeden dönmek moral verir, güç verir. Yalnız, sistemdeki açıklar için yapılacak hamleler ivedilikle gelmezse ilk 10 hayal olabilir. Unutmayın; ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR.

——

Taraftardan bahsetmesek olmaz.

1922km yol katettiler.
Bu mevsimde kara yolu ile Konya’dan Rize’ye gitmenin sebebi sevgiden başka bir şey olamaz. Giden herkesi tek tek tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.  Onları dostça karşılayan Rizeli kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyor, futbolun bu güzelliklerine ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum. Keşke her gelen böyle gelse, her giden böyle karşılansa...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hüseyin Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR