Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bir yılı daha uğurlarken

Bir yılı daha uğurlarken

Senenin son günü…

Öyle herhangi bir senenin değil 2020’nin son günü.

Depremler, seller, pandemi… Felaket haberleriyle başlayan sene daha kötü ne gelebilir ki başımıza sorularını kendi kendimize sora sora bitti.

Güzel şeylerde sığdırdık tabi bu uzun yıla. Lakin anlatmaya kalksak her cümlenin başında ‘lakin’ olur.

Herhalde bu yıl da her yıl gibi aynı kalan hiç değişmeyen tek şey ülkemizin siyasi atmosferi oldu.

İktidar tüm dünyaya karşı ülkeyi ayakta tutma mücadelesi verirken, muhalefet ülkeyi diz çöktürme pahasına iktidarı devirme derdinde.

Karadeniz’den gelen gaz rezervi haberi hepimizin içini ısıttı mesela. Ve Akdeniz’de tüm dünyaya karşı bu denizlerde bizde varız dedik hem de öyle bir gür çıktı ki sesimiz mavi vatanı herkese öğrettik.

Nasıl bir avuç vatan topağı için dünyayı yakacağımızı öğrettiysek, mavi vatan için de dünyayı boğacağımızı öğrettik.

....

Tüm dünya gibi bizde pandemi yüzünden sıkıntı çektik. Büyük kayıplar verdik. Ama böylesine zor bir yılda ne topla tüfekle ne de ekonomiyle yapılan saldırılara boyun eğmeyeceğimizi gösterdik.

Bir çok gelişmiş ülkenin sağlık sisteminin iflas ettiği dönemde sağlık sistemimiz ve sağlık ordumuz dimdik ayakta kaldı. Zorlanmadık mı? Tabi zorlandık kime nasıl zarar vereceği belli olmayan bir virüsle savaşıyoruz. Gelişmişlik deyince akla ilk gelen ülkeler vatandaşlarına hastalandıysanız evden çıkmayın derken ülkemiz her vatandaşımız için tüm imkanları seferber etti.

....

Petrol zengini bir ülke değiliz, dünyanın tüm altınlarını çıkartan bir maden ülkesi değiliz, sanayide her geçen yıl daha büyüsek de ikinci dünya savaşı sonrasını fırsata çevirip sanayi ülkesi haline gelebilmiş bir ülke de değiliz. Bir de üstüne boyun eğmeyen ülke olacağız deyince ekonomik saldırılar senelerdir devam ediyor. Üstüne pandemi süreci de eklenince ekonomik sıkıntı toplumun her zerresinde hissettirdi kendini.

Zor günler geçiriyoruz. Sağlığımızı korumaya çalışıyoruz, sevdiklerimiz için her gün endişeleniyoruz, maddi sıkıntılar çekiyoruz, psikolojik sıkıntılar çekiyoruz. En karanlık zamanındayız gecenin.

‘Her zorlukla beraber elbette bir kolaylık vardır.’ Ayeti kerimesini okuyup şükrü hatırlıyoruz. Ve dualarımızı en karanlık anın ardından gelecek o güzel aydınlık için ediyoruz.

....

Sevdiklerimizi yitirdik bu sene. Kimi daha çok gençti. Kimi bizim gönlümüzde hiç ölmeyecekti. Bu virüs bir bir aldı sevdiklerimizi. Almaya da devam ediyor.

Ne olur dikkat edelim. Uyarıları dikkate alalım. Virüsün yayılımını önlemek hepimizin elinde. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım.

2021 yılı hepimiz için hayırlı olur inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR