Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

BÖYLE OLMAMALIYDI

BÖYLE OLMAMALIYDI

Kadıköy gibi bir deplasmana giderken yeşil beyazlıların aklındaki tek düşünce oradan puanla dönmekti. Hafta boyunca bu maçın mesaisinde olan Aykut Hoca’nın taktik anlayışında şüphesiz gol yememe düşüncesi vardı. Son haftalarda iyi oynamayan rakibini doğru analiz eden Aykut Kocaman alanı daraltır, pas yapar, Fenerbahçe’yi ceza sahasına sokmazsak ve çok fazla duran top fırsatı tanımazsak gol yemeyiz düşüncesinde olan Aykut Kocaman doğru bir anlayışla sahaya çıktı. Gerçekten yeşil beyazlılar ilk yarı boyunca ev sahibi takıma hiç gol fırsatı tanımadı. Oyunun üstünlüğü rakip takımda olsa da kontrolünü yeşil beyazlılar sağladı diyebiliriz. Yeşil beyazlıların yapamadığı şeyler ise orta sahada daha çok pas oyunu oynayıp rakip takım defansının dalgınlıklarından yararlanıp araya sızamamaktı. Gerçi üç büyük takımdan biri olup çok iddialı transferler yapan Fenerbahçe’nin teknik direktörünün rakiplere gol pozisyonu vermiyoruz diyerek kendini savunduğu bir ligde yeşil beyazlıların böyle bir deplasmanda pozisyon vermemesi çok büyük bir başarı olarak addedilmeli.

İkinci yarıya aynı oyun anlayışı ile çıkan yeşil beyazlıların karşısında oyun anlayışını değiştiren bir rakip takım vardı ve Torku Konyaspor’un da buna göre taktik değişiklikler yapması gerekiyordu. Ev sahibi takım baskısını artırmaya başladıktan sonra yeşil beyazlılar oyundan düşmeye başladı ve rakibinin oyuna hükmetmesine fırsat verdi ve maalesef golü kalesinde gördü. Bu dakikadan sonra hemen toplanması gereken ve gol bulması gereken bir takım izlememiz gerekiyordu fakat yeşil beyazlılar bocalamaya devam etti neyse ki o dakikalarda fark açılmadı. İlerleyen dakikalarda topa daha fazla sahip olan ve rakip yarı sahada daha çok görünen takım yeşil beyazlılar oldu fakat bu üstünlüğünü pozisyon zenginliğinde gösteremeyince maçtan mağlup olarak ayrıldı. Yeşil beyazlılarda performansı en düşük olan futbolcu şüphesiz Ömer Şişmanoğlu oldu. Birkaç ani atak şansında topu ezen Şişmanoğlu yeşil beyazlıları olması muhtemel gollerden etti.

Maçın hakkı şüphesiz beraberlikti. Bunu yeşil beyazlılar çok harika top oynadı diye demiyorum fakat rakip takıma baktığımızda da galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koyduğunu söyleyemeyiz. Adaleti olmayan bu oyunda yeşil beyazlıların kazananlardan olması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR