İsmail Koç

İsmail Koç

Bu değişiklik Konya’ya “Yarar”

Bu değişiklik Konya’ya “Yarar”

Geçtiğimiz günlerde Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğünde bir değişiklik yaşandı. Mustafa Çıpan’ın yerine Abdüssettar Yarar yeniden Konya Kültür ve Turizm Müdürü oldu.

Abdüssettar Yarar, göreve gelir gelmez hızlı bir şekilde çalışmalara başladı.  Önce Konya’daki Turizm temsilcileri ile bir araya gelen yeni müdür Yarar, daha sonra basın mensupları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda en çok dikkatimi çeken nokta Abdüssettar Yarar’ın herkese tek tek söz verip, görüşlerini alması ve söylenenleri madde madde not alması oldu. Turizmcilerle görüşen, gazetecilerin önerilerini alan Abdüssettar Yarar bu hafta içinde de Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Haluk Yılmaz ile Turizm Zabıtası konusunu, Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz ile de Konya’ya Sağlık turizmi ile yapılabilecekleri istişare edecek.

Konya turizmi ile yapılması gereken birçok şey sıralanabilir ancak belki de bunlardan en öncelikli olanı Konya turizmini Mevlana Türbesi ve Şeb-i Arus’un dışına çıkarmak olmalı.

Konya’nın turizm anlamında çok büyük bir potansiyeli var ancak bunun bir türlü farkına varamıyoruz ne hikmetse.

Konya’ya gelenler aynı gün içinde Konya’dan ayrılıyor. Yerli ve yabancı turistleri Konya’da konaklatamamak en büyük problemimiz.

Hâlbuki bir Beyşehir, Sille, Çatalhöyük, Meke gölü, Tuz gölü ile birlikte şehir merkezinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim Merkezi,  Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kelebekler Vadisi ve Meram Belediyesi tarafından yaptırılan Seksen binde Devri Âlem Parklar da paket olarak Konya’ya gelenlere sunulmalı.

Konya olarak 2016 yılında çok büyük bir fırsatı kaçırdık. Kudüs’ten aldığımız ve Medine’ye devredeceğimiz İslam Dünyası Turizm Başkenti olmanın ne olduğunu anlayamadan koca bir sene geçti gitti. Medine’den sonra başkent olacak Tebriz iki sene öncesinden çalışmalara başlamış bile…

Konya olarak bazı şeyleri düşünüyoruz ancak harekete geçme noktasında eksiklerimiz var. İranlı Turistlerin Konya’ya ve Mevlana’ya olan ilgi ve alakaları malumunuz. Konya için İran pazarı çok büyük bir potansiyel.

Geçtiğimiz günlerde Konya-Tahran arasında direk uçuşların yapılması planlandı ancak sonradan donduruldu. Sonrasında ise Denizli-Tahran arası charter seferleri başladı ve İran’dan ilk kafile Denizli’ye geldi. Kime niyet kime kısmet…

Konya turizminin önünde çözülmesi gereken birçok problem bulunuyor. Yeniden Konya Kültür ve Turizm Müdürü olan Abdüssettar Yarar geçmiş dönemlerden gelen tecrübeleri ile Konya için büyük bir şans. Abdüssettar Yarar’ın tekrar Konya Kültür ve Turizm Müdürü olması Konya turizmine yarayacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR