Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Bu Ekrem başka Ekrem!

Bu Ekrem başka Ekrem!

Kendisine has lezzetiyle büyük ilgi gören Ekrem Coşkun Döner, bünyesine yeni bir marka ekledi. Ekrem Coşkun Etlekmek, geçtiğimiz günlerde MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda hizmete açıldı.
 
Yoğun gündem arasında bu gelişmeyi köşemde sizlere aktarma fırsatı bulamamıştım. Bugün, açılışa dair notları ve Ekrem Coşkun’un söylediği cümlelerden dikkatimi çekenleri aktarmak istiyorum.
 
Öncelikle böyle bir fikrin ortaya çıkmasında öncü olanları tebrik etmek gerekiyor.
 
Hepimizin bildiği stadyum olgusu ve sıradan stadyum niteliklerinin artık modası geçti. Teknolojinin ve günlük ihtiyaçların değişmesiyle stadyumlar artık dev ekranlar, ücretsiz internet bağlantıları, mobil uygulamalar ve çok daha ileri teknolojilerle kendini hızla güncelliyor.
 
Hatta pek çok stadyum sadece bir branşa yönelik değil çok amaçlı kullanılmaya başladı. Bu özellikleri sayesinde de bazı stadyumlar maddi anlamda önemli kazanç sağlıyorlar.
 
En önemlisi de stadyumlar artık sadece bir gün değil yılın büyük bölümünde işlevsel hale getirilerek, şehirlerin; spor, sanat ve kültür hayatının gelişimine büyük katkı sunuyor.
 
Bunun için de stadyumlara sadece futbol bazlı değil, turizm, eğlence, alışveriş, müzecilik başta olmak üzere pek çok alanda yatırımlar yapılıyor.
 
Başta Avrupa kulüpleri olmak üzere pek çok büyük kulübün stadı bu nitelikte.
 
Tüm bunlara bakınca, Ekrem Coşkun Etlekmek yatırımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamamız gerekiyor.
 
Konyaspor Stadı’nı, sadece hafta sonu maçların oynandığı günler kalabalık olan bir yapı olmaktan çıkarıp, herkesin her gün giderek sahiplendiği ve evi haline getirdiği yaşayan bir mekan haline getirmek çok önemli bir adım.
 
Sadece Konyalıların değil, Konya’ya başka ülkelerden veya illerden gelen misafirlerin de tatmak isteyeceği bir lezzet olan etliekmeğin, Konyaspor stadyumunda beğeniye sunulması bu perspektiften baktığımız zaman marka değeri açısından değerli bir iş.
 
Hem Konya’ya hem de Konyaspor’a değer katacağını düşünüyorum. Ekrem Coşkun abi bu konuda iyi bir adım atmış.
 
Öte yandan açılışa davet edilen ve katılan isimler açısından da bir değerlendirme yapmamız gerekiyor.
 
Eski, yeni, iyi, kötü, küs, barışık denilmeden pek çok isim açılışa katıldı. Eski yönetimin ve yeni yönetimin, siyasilerin, gazetecilerin, spor adamları ve futbolcuların bir arada bulunması kucaklayıcılık açısından kıymetliydi.
 
Ekrem Coşkun Etlekmek’in tüm Konya’ya ve Konyaspor camiasına mal olan bir marka olduğunu sırf bu açılış seremonisindeki birliktelikten bile anlayabiliriz.
 
Kişilerin değil, kurumların asli unsur olduğunu, aslolanın Konya ve Konyaspor olduğunu çok güzel ifade etmişler.
 
Ekrem Coşkun’un, Konya’da pek çok etlekmekçi olduğunu, piyasayı bozmamak için başka etlekmek şubesi açmayacaklarını duyurarak bir ahi mantığıyla hareket etmesi de değerliydi.
 
Ve belki de günün en önemli açıklaması Konyaspor Koleji hakkındaydı.
 
Ekrem Coşkun Etlekmek’in kâr amaçlı bir kuruluş olmayıp, tüm kârının Konyaspor Koleji’ne aktarılacak olması baya iyi bir iş.
 
Ekrem Coşkun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen ile birlikte Kayacık’ta Konyaspor Koleji adı altında yeni bir projenin hazırlığında olduklarının müjdesini verdi.
 
Alt yapı oyuncularının ilkokuldan başlayarak yetiştirilmeye başlanacağı bu plan Türkiye’de ilk. Bunu pek çok Avrupa ülkesi uyguluyor ama ne yazık ki bizim ülkemizde böyle bir proje yok. Eğer başarabilirlerse sadece Konya’ya değil, tüm ülke futboluna da yatırım yapmış olurlar.
 
Ekrem Coşkun markasının hem Konya’da hem de ülkemizde değeri her geçen gün artıyor. Uluslararası düzeyde de hızla atak yapıyor. Başka şehirlere gittiğimiz zaman yeşil-beyaz tabelasıyla şubelerini gördüğümüz zaman hem çok mutlu oluyoruz hem de hiç yabancılık çekmiyoruz.
 
Konya ve Konyaspor adına yaptıkları elçilik için bir kez daha teşekkür ederim, yeni şubelerinin hayırlı olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR