Kasım Göçer

Kasım Göçer

Yabancı sorunu ve Konyaspor!

Yabancı sorunu ve Konyaspor!

Milli takım Letonya'dan sonra Karadağ karşısında da iki farklı galip durumdayken kazanamadı.

         Yine de endişeye kapılmaya mahal yok!!!. 8+3 kuralı sayesinde yakında altyapılardan Türk oyuncular fışkıracak. Hele bir de kural 7+4 olsun, 6+5 olsun. O zaman görün siz Türk futbolundaki atılımı.

Hatta kuralı biraz daha revize etmek lazım... Mesela kırmızı kart gören ‘yerli’ futbolcular oyundan çıkmasın. Onun yerine takımın teknik direktörü yabancı oyunculardan birisini seçip oyundan çıkarsın. Bu düzenlemeyi de yapın, Türk Milli Takımı roket gibi olur, yerinde duramaz.

      Bir de yerli oyuncu statüsünde olup milli takımda oynayamayan oyuncular var ki, Türk Milli Takımı'na faydaları anlat anlat bitmez, 8+3 kuralını öneren/kabul eden zihniyetin ne kadar parlak bir dehaya sahip olduğunun göstergesi.

Şenol Güneş Karadağ maçı sonrası bir gazetecinin sorduğu 8+3 kuralıyla ilgili soruyu geçiştirdi. Oysa bu kuralı öneren, savunan kendisiydi.

      Kendi takımında yabancı oyuncular ile rekabete giremeyen, TFF torpiliyle ilk 11'de oynayan oyuncunun milli takıma ne hayrı olacak ki?

Zaten kadro seçimleri facia...

         Şenol Güneş'in takıntılarından kurtulamayan, eleştiriye kapalı yapısı kadro seçimlerine de yansıyor.

İstediğiniz kadar zorla! Üç yerli oyuncuyu saha da tutmaya çalışın, bu oyuncuların lig maçlarındaki performanslarını takip eden de yok zaten.  Yerli oyuncu statüsündeki futbolcular hasbelkader şampiyonluğa oynayan takımlara transfer olmadığı sürece milli takım yüzü göremezler.

          Şenol Güneş'in Anadolu takımlarının yerli oyuncularının performansını sağlıklı olarak takip ettiğini/ettirdiğini de düşünmüyorum.

           Madem yerli oyuncuya pozitif ayrımcılık yapmak niyetindesiniz, o zaman TFF yetkilileri ve milli takım antrenörü savunduğu kuralın arkasını takip edecek. Mesela yerli stoper tandemi ile oynayan Konyaspor maçlarını her hafta mercek altına alacak. Konyaspor’daki Abdülkerim’in, Ahmet Çalık'ın, Soner'in performansını izlemeyecekseniz saçma yabancı kuralınızın da bir anlamı kalmaz!

Zaten 8+3 kuralınızla futbolu seyir zevkimizin canına okudunuz, lig maçlarında teknik direktörlerin istedikleri gibi teknik taktik değişik yapmalarını engellediniz, oyuncu değişikliklerine kadar müdahale ettiniz, rekabet dışı tuttuğunuz, sözleşmelerindeki maaşlarını şişirdiğiniz yerli oyuncuların performanslarını takip edin.

            Öyle saldım çayıra, mevlam kayıra olmaz.

Milli takım düzeyinde başarı gelecekse önce şu ucube 8+3 saçmalığının kaldırılması gerekir. Yerli oyuncu yabancı oyuncu ile rekabete girecek ki ondan daha iyi olduğu için formayı alacak. Yabancı oyuncu kısıtlaması olmadığında alacağı maaş da hak ettiği kadar olacağı için, Avrupa takımlarında da şansını deneyecek. Burada kalıp olması gereken maaşın iki katını kazanmayacak.

Bu artılı kural devam ettiği sürece seneye daha çok Avrupa liglerinde oynayan Türk oyuncu Türkiye Ligi'ne dönecek . Burada daha kötü çalıştırılacak, daha az taktik antrenman yapacak ama  cebini daha çok dolduracak. Kural sayesinde formayı da kapacak.

            Anadolu takımlarında oynayan oyunculara karşı gözler yine kapatılacak.

Milli takıma seçilmek için ikinci aşamayı geçemeyen yani Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor'un yerli kontenjanına giremeyen futbolcuların hevesi kursağında kalacak.

Türk futbolunun bir yabancı sorunu var ki sormayın gitsin. Türk Milli Takımı teknik direktörünün ve TFF'nin günümüz futboluna yabancı kalması.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR