Sami Gediz

Sami Gediz

Bunlara gücünüz yetmiyor mu?

Bunlara gücünüz yetmiyor mu?

Konya’da bayram yaklaştığı günlerde çakma zabıtalarla Konyalı gariban seyyar satıcılara satış izni vermeyen Zabıta Müdürlüğü, engellilerin adını kullanarak, milletin vicdani duygularını sömürerek dergi satanlara neden ses çıkarmıyor anlamış değilim. Konya zabıtaları görevi kötüye mi kullanıyor…

Konya sokaklarında günlerdir zorla dergi satmaya çalışan bir grup var. Bu grup Yalova’dan gelmiş. Sözde engelliler adına dergi satıyorlar ama konu ile ilgili doğru düzgün bilgileri bile yok. Ellerinde Yalova Belediyesinden  alınmış bir yazı var. Ama burası Konya. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Ellerini kollarını sallayarak Alaeddin Orduevi karşısında dergi satmaya devam ediyorlar. Yoldan gelen geçeni durdurup rahatsız ediyorlar ayrıca. Zabıta gelmiyor mu diye sorduğumda ise cevapları bir hayli ilginçti. Onlar bizim adamımız, kankamız gidin istediğiniz yere şikâyet edin dediler gülümseyerek. Dergiyi satan çocukların paranın nereye gittiğinden ne sattıklarından haberleri yok aslında. Birileri ellerine vermiş dergiyi. Gidin Konya’da satın diyerek göndermiş. Dergi başı ücret alıyorlarmış. Bizim Konya zabıtalarımız, yetkili organlarımız nerede? diye sormaktan kendimi alamıyorum, ama bizim zabıtanın gücü demek ki sadece Konya’da ki seyyar satıcılara yetiyormuş. 350 tane çakma zabıta ile bayram önü her yerin altını üstüne getirdiler ama bu 5-6 öğrenciye güçleri yetmiyor demek ki. Bunlar engellileri kullanarak duygu sömürüsü yapıyor. Ben engellilerin dilencilik yaptığını bile görmedim ama bunlar duygu sömürüsü ile yapacaklarını yapıyorlar. Zabıta Daire Başkanı Hasan Boydak, umarım bu yazıyı dikkate alır ve gerekeni yaptırır, Hasan Abi sen vicdanlı adamsın, başka bir şey demiyorum.

Ak Parti Konya Kadın Kolları Düzce’de mi faaliyet gösteriyor

Ak Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından yeni bir proje geliştirilmiş, ‘‘Bir ağaç bin nefes, Bir Kadın Bin Umut’’ adıyla Ak kadınlar ormanı oluşturulmuş. Güzel bir proje, yeşile yapılan her yatırım büyük sevaptır, tebrik ederiz. Konya’da ki ormana 155 bin 350 ağaç dikilmiş. Tabi ağaç dikiminde törende düzenlenmiş. Bayan vekillerimiz orada yerini almış. Ak kadınların programında bulunmasalar zaten ayıp ederlerdi. Vekillerin konuşmalarını inceledim. Ayşe Türkmenoğlu konuşmasında, avukatlık yaptığı yıllara değinerek, yeşile ve ormana karşı çok duyarlı olduğunu söylemiş. Yeşili ve doğayı korumak insanlık görevidir. Fakat bize bu haberi geçen Şerif kardeşimiz haberi güzel yazmış ama sonunda, Konuşmaların ardından Ak Parti Düzce Kadın Kolları Üyeleri fidanlarını dikti, demiş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denebilir. Sanırım yanlış yazdı yâda kopyalarken orayı değiştirmeyi unuttu. Ne diyelim bir musibet bin nasihatten iyidir. Bundan sonra hassas davranır.

MEDAŞ yine MEDAŞ!

MEDAŞ’a yüklenmeyeyim artık diyorum ama sıkıntılar bitmiyor ki. Şefika Hanım yine bana kızacak, küsecek ama bunları yazmak zorundayım. Her geçen gün farklı kesintiler uygulayarak vatandaşı mağdur etmeye MEDAŞ’ında, Gaznet’inde, Telekom’unda, diğer kurumlarında hakkı yok. Çok acil bir şey bile olsa kısa sürede bu arızalar onarılmalıdır. Ekipler tetikte beklemelidir. Aciliyetin dışında keyfi kesintiler zaten çıldırtmaya yetiyor. Cuma akşamı Trafik Tescil Şube Müdürlüğü arkasındaki Güzelbahçe sitelerinden yoğun telefon aldık. Elektrikler kesilmiş ve kesilmeyle birlikte Doğalgaz’da gitmiş, sularda kesilmiş. Tabi mağduriyete bakın. Yaklaşık 400 hane ve 2bin kişi orada mağduriyet yaşamış. Yaklaşık 10 saat elektrikler kesik kalmış. Doğalgazda elektrik olmayınca çalışmıyor. Çocuklar falan hasta olmuş. MEDAŞ’a çok kızgınlar. Umarım bu tür sıkıntılar tekrar yaşanmaz.

Yaşandığı sürece onlarla karşı karşıya gelmeye devam edeceğiz. Geleceğe umutla bakın, Hoşcakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR