Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Chp Mi Kirli Para mı Olur mu Efendim Hiç ?

Chp Mi Kirli Para mı Olur mu Efendim Hiç ?

Geçtiğimiz günlerin  oldukça yoğun gündemi ; Sarıgül'ün mal varlığı ve  bir Başkan'ın yapıp ettikleri idi ..Bu konu yeterince tartışılmadan unutulacak gibi dursa da kamuoyunda unutulmayan bir mesele ve milletin hafızasından hiç silinmeyen bir mavi dosya olarak kalacaktır..Konu Sarıgül ve götürdükleri olunca bir dönem gündeme gelen konular aklıma geldi. Hemen hatırlayalım , Kılıçdaroğlu Başbakanın yurt dışında hatta İsviçre’de bile hesaplarının olduğunu iddia etmişti...Aynı şekilde başbakan öyle bir cevap vermişti ki böyle bir hesabının bulunması halinde bütün mal varlığını CHP’ye bağışlayacağını açıklamıştı ve buyrun hodri meydan demişti ..Ardından o kadar komik bir cevap gelmişti ki CHP genel başkanından ; aynen ifade şuydu ;kirli parayla” ve “haram parayla” işimiz olmaz ..aslında bu alışılmış bir durum ..çünkü Kılıçdaroğlu'nun partisinin geçmişini de bilmediğini iddia ediyorum..ne zaman fırka ne zaman parti oldunuz desek belki buna da cevap hemen gelmez ..

 Bir dönemler çabuk unutan çabuk sindirilen bir toplum olduğumuz düşünülüyordu.Ama bu millet Yakın zamanlardaki koalisyon ortaklığı döneminde yaşananları unutmadı ;bir zamanlar sahip oldukları yerel yönetimleri neden kaybettiklerini, ve yolsuzlukları geçelim.“biz yapmadık, ortağımız yaptı” söylemlerini hatırlayalım bunları unutmadı.

Sözüm şu ki Sarıgül'ün vukuatlarını ve geçmişte yaptıklarını ,partinin geçmişini bilmeden bu “haram para” ve kirli para konusunu Kılıçdaroğlu'nun fazla kurcalamaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

  1953 yılı sonunda TBMM’nde tek parti döneminde CHP’nin parti tüzel kişiliğine mal varlığı olarak kaydettiği haksız iktisapların  yeniden asıl sahiplerine ve hazineye devredilmesine dair bir kanun teklifi hazırlanmış olduğunu bu millet hafızasına yazdı.Bunlar bu milletin hafızasında taze konulardır.Bu CHP ki amele sandıklarına bile tamah etmeye varıncaya kadar dönemin önde gelenlerince el uzatılan haramları da unutturmamış mavi dosyalarla tekrar hatırlatmıştır.

Şimdi CHP Genel Başkanı’nın partisinin “kirli ve haram para” ile işinin olmadığını söylüyor. Aklıma çok değerli bir hocamın fikir sohbetleri nde söyledikleri geldi ..ve oradaki yönetici şunu söylüyordu “Servetimin tek kuruşunun dahi verilmeyecek hesabı yoktur”, diyordu o zengin ve ekliyordu “ilk beş yıl hariç”....daha ne diyelim efendim kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR