Ali Kaya

Ali Kaya

Çılgın Türkler Yine İş Başında

Çılgın Türkler Yine İş Başında

Türkiye’nin uzun zamandır hazırlığını yaptığı ve tüm engelleme girişimlerine rağmen Afrine yönelik Zeytin Dalı  harekatı başladı. Allah Ordumuzu daima muzaffer kılsın ve Askerimizi biricik Mehmetçiğimizi korusun. Evet  çılgın Türkler yine iş başında ve yine dünyayı kendine hayran bırakan olaylarla tarihte olduğu gibi  kendini göstermeye devam ediyor. Afrin’e  yönelik Zeytin Dalı harekatının başladığı andan bu zamana kadar kısa günler geçmesine rağmen bölgeden gelen haberler hepimizi gururlandırarak kahraman Mehmetçiğin yine şanlı tarihimize not düştüğüne şahit olmaktayız.  

Yabancıların bu asil milleti anlatan "Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri başka hiçbir ulusta bulamazsınız. Yalnız ona iyi bir komutan gerektir. "  sözü geldi aklıma. Dünya da ölüme koşarak gülerek  giden  başka hiçbir millet yoktur  o millet Türk Milleti’dir. Sizlere anlatmak istediğim  televizyonlar da hepimizin izlediği ve hepimizi duygulandıran  Zeytin Dalı harekatından izlediğimiz kahraman Mehmetçiklerin söyledikleri olacaktır. Ama yazıma  M. Akif Ersoy’un şu dizelerini de yazmadan geçemeyeceğim.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın ?
“Gömelim gel seni tarihe !” desem sığmazsın
Herc ü merc  ettiğin edvara da yetmez o kitab
Seni ancak  ebediyyetler eder istiap.
 
Evet tarihte Çanakkale de verilen vatan savunmasında  bu dizelere konu olan Mehmetçiğin torunları bu gün Suriye de Afrin de  destanlar yazıyor. Buyurun başlayım.               

İlk gün 72 uçağın katıldığı hava harekatında Ypg ye ait mühimmatın olduğu bir tünele uçağımızdan atılan füzenin tam isabet ile vurduğu görüntüleri  tüm dünya  tartışa dursun bu görüntüler bu ordunun bu kahraman Mehmetçiğin neler başarabildiğini göstermeye yeter sanırım. Çünkü bu tüneli vurabilmek için kahraman pilotumuz yerden sadece yirmi metre yüksekten uçarak bu atışı gerçekleştirmesi bizi gururlandırmakta ve  diğer devletleri de endişelendirmektedir. Diğer yandan  Zeytin Dalı  harekatına katılan Mehmetçik ile bir haber kanalında yapılan röpotaj da Mehmetçik tankın üzerinde bir aslan edasıyla kendisine sorulan, "İstikamet neresi?"  sorusuna  "Kızıl elma" diyerek cevaplaması, ailene mesaj gönder seslenişine yine  Mehmetçik, "Bizi beklemesinler" demesi,  Türkiye'ye de mesaj gönder seslenişine  aslan Mehmetçik  " Ne diyeyim abi, Bu vatanı kimse bölemez" şeklinde kararlı  konuşması  dedelerinden miras kalan o aslan duruşunun dile gelen sözleridir . 

Bir başka bölgede yine muhabirin bir şey söyleyecek olan var mı?  sorusuna “Düğüne gidiyoruz abi “ bir diğeri “Afrine nazar değmiş kurşun dökmeye gidiyoruz” diyerek Mehmetçiğin fikir  ve moral seviyesini gösteren kareleri  televizyonlarda izleyen milyonlar gibi benimde duygulanmama engel olamadım. Evet tüm dünya ve özellikle Batılı devletler Çılgın Türklerin tekrar er meydanına indiği bu görüntüleri konuşsunlar ve bizler böyle bir milletin evladı olduğumuz için ne kadar gurur duysak yine azdır yine azdır. Bir pilotumuzun Zeytin Dalı harekatının ilk şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu kağıtta  H.Nihal Atsıza ait ;

                İnsan büyür beşikte
                Mezarda yatmak için
                Ve …
                Kahramanlar can verir
                Yurdu yaşatmak için
 
Dizeleri  vatan evlatları  kahraman Mehmetçiğin vatan sevgisini ve cesaretini ve silah arkadaşına  olan bağlılığını gösteren en güzel ve duygulu anlar olarak tarihe geçecektir.
 
Hatay halkının Zeytin Dalı harekatına katılan  Mehmetçiğe kurban kesmesi, Askerlik şubelerine bizi de askere alın diyerek başvuran  insanımızı  gördükçe hangi yaşta veya hangi  koşulda olursa olsun Türklerin  vatan savunması durumunda tek yürek olabildiğini ve söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözünü tüm dünyaya göstermiştir.
 
                Şu yeryüzü er meydanı
                Gönül sevmez her meydanı
                Yüreksize yorgan döşek
                Koç yiğide ver meydanı
 
Gazamız  mübarek olsun.
SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR