Murat Güçlü

Murat Güçlü

ÇÖZÜM SÜRECİ

ÇÖZÜM SÜRECİ

Geçen hafta Sayın Başbakanımız Ak Parti Diyarbakır İl Kongresine katıldı. Orada tekrar ve kuvvetli bir biçimde çözüm süreci vurgusu yaptı. Aynı anda Ak Parti Kayseri İl Kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da çözüm süreci ile ilgili beyanlarda bulundu.  Türkiye en büyük sorunlarından birini çözmek için gayret gösteriyor. Bunu da kendi inisiyatifi ve iradesi ile yapmaya çalışıyor. İşi zorlaştıran Türkiye’nin kendi sorununu kendi çözmeye çalışması. Bunun yanında Devleti Aliyye’den beri çok toprak kaybettik, çok halkla aramıza ayrılık girdi, bu sefer ülke bütünlüğünü bozmadan, insanımızın hakları koruyarak, kendilerine değer vererek, toplumun genelinin onayı ve rızası alınarak sorunlarımızı çözme gayretindeyiz.

Başbakan’ın Diyarbakır konuşmasında dikkatimizi çeken önemli beyanlar bulunmaktaydı.

“Bize Kudüs'ü, Şam'ı, Bağdat'ı İstanbul'u hatırlatan Diyarbakır'a selam olsun..” Kadim medeniyetimize ve birlikteliğimize yapılan bir vurguydu. Ayrıca sadece bugünkü Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalan topraklarımızın değil, Devleti Aliyye’den bakiye sorumluluğumuz ve ilgimiz olan toprakları ve haklarını da bu birliktelik içinde görülmesi gerektiğini belirtilmiştir. Hatta bu beyanını “Bugün buraya bir asra, millete, Ortadoğu'ya selam vermek için geldik.”, “Türkiye'de de Ortadoğu'da da omuz omuza yürüyecek fitneye karşı beraber mücadele edeceğiz.” sözleri ile desteklemiş. Kadim birlikteliğimizi tarihi bir mukadderat olarak gören Başbakan “Çözüm sürecinin omurgası tarihdaşlıktır, ayrılmaz ve bir bütün olan tarihimizdir.” Sözleri ile kongrede dile getirdi.

Ardından “Çözüm sürecini bir milli proje olarak başlattık, aynı şekilde de sonuca ulaştıracağız” diyerek bu projenin Türkiye’nin kendi dinamikleri ve iradesi ile başlatıldığı ve nihayete erdirilmeye çalışıldığının altını çizdi. “Çözüm süreci her ne surette olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacak.” Sözleri ile de hükümetin kararlılığını ortaya koymuştur.

Sayın Başbakan’ın Diyarbakır’da olduğu haftada Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan’da Kayseri’de Ak Parti İl Kongresine katılmıştı. Oradaki konuşmasında Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin, “Bu süreç inşallah başarıya ulaşacak. Ama bizim bu anlayışla mücadelemiz devam edecek. Biz toplumun kabul etmeyeceği bir adımı atmayız” dedi.

Kürt kardeşlerimizi kimseye yedirmeyiz. Şunu herkes bilmeli Hakkari’nin geleceği de Edirne’nin geleceğinden ayrı düşünülemez. Kimse bu toprakları bölemez. Çözüm sürecini biz başlattık. İnsanlar zihinlerinde, diğer partiler zihinlerinde bölmüşler… Otorite paylaşımı anlamına gelen illegaliteye müsaade etmeyiz. Devlet burada ne yapması gerekiyorsa yapıyor, bugün o bölgede yapan devlet yıkan örgüttür. Yakan yıkan, baskı kuran bir örgüt var. Bu gerçek daha iyi görülüyor. Bu süreç inşallah başarıya ulaşacak. Ama bizim bu anlayışla mücadelemiz devam edecek. Biz toplumun kabul etmeyeceği bir adımı atmayız. Bu sürecin arkasında büyük bir destek varsa Tayyip Erdoğan’a duyulan güvenin neticesidir.” beyanlarında bulundu.

Aslında bu iki kongrede anlatılanlar hükümetin duruşunu ve niyetini ortaya koymakta. Hepimize düşen bu ülkenin ve insanımızın felahı için dua etmek ve çalışmak, ülkemizin birliğini ve dirliğini korumaktır. Kimse unutmasın bu millet 100 yıllık esaretinden kurtulmaya başlamıştır, insanına, ülkesine, bölgesine ve dünyaya yeniden tarih yapıcı bir misyonla gelmektedir. Tabiki bu engellenmek istenecektir. Bugün Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşüne içeriden, vatandaşımız bildiğimiz, kardeşimiz, dostumuz bildiğimiz kim engel olursa tarih bu ihaneti affetmeyecektir. Nasıl ki 100 sene önce Devleti Aliyye’ye ihanet edenleri affetmediyse…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR