İsmail Koç

İsmail Koç

Cumhurun “Başkanı” Konya’ya geliyor

Cumhurun “Başkanı” Konya’ya geliyor

Hazırlıklar tamamlandı. Konya hazır. Cumhurun gerçek anlamda başkanı, Türkiye’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan Konya’ya geliyor.

Cuma günü Konya ismi güncellenen Kılıçaslan Meydanında büyük bir buluşmaya şahitlik edecek.

Konya ile Erdoğan arasında her zaman çok sıkı ve kuvvetli bağlar olmuştur.

Konya’yı çok sevdiğini her fırsatta dile getiren, Konya’ya her zaman büyük önem veren, İstanbul’da yaşamasaydım Konya’da yaşardım diyen Erdoğan, Konya’ya gelirken yine heybesi dolu bir şekilde geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya’da 2 milyar 399 milyon TL tutarında 42 yatırım ve açılışın temelini atacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi kampüs binası ve altyapısı, Seydişehir çevreyolu, Alacabel Tüneli, Ilgın Devlet Hastanesi, Gençlik Merkezleri, Toplu Konut Projeleri, Yurt ve okul yatırımları, Belediye binaları ile belediye yatırımlarının bir kısmın temeli atılacak bir kısmının da açılışı yapılacak.

Her ne kadar Cumhurbaşkanı’nın Konya ziyareti ile ilgili detaylar sır gibi saklansa da ziyaretin salt temel atma töreninden ibaret olmadığını da tahmin etmek zor değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günkü ziyareti aynı zamanda bir gönül alma ziyareti olacak. Şöyle ki Erdoğan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık görevini bırakmasının ardından ilk kez Konya’ya geliyor. Bu anlamda bu ziyaret daha bir önem kazanıyor.

Konya ziyaretinde Erdoğan, Konya siyasetinde neler olup bittiğini daha yakından görmek isteyecektir.  Erdoğan özellikle Konya’daki FETÖ operasyonlarının son durumunu inceleyecektir. Konya’da hangi kurumun bugüne kadar ne yaptığına bakıp bundan sonrası için bir yol haritası belirleyecektir.

Coğrafi anlamda Türkiye’nin merkezinde yer alan Konya, ülke siyesinin de merkezinde bulunuyor.

Davutoğlu’nun da gidişinden sonra Konya siyasetinin ahvali tüm Türkiye tarafından merak ediliyor.

Bu açıdan bakıldığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Konya ziyareti çok önemli…

Konya 14 Ekim Cuma günü önemli bir gün yaşayacak. Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi ile yeni adıyla Kılıçaslan Meydanı da ilk kez büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapacak.

Cuma günü Kılıçaslan Meydanı’nın dolup taşacağına şüphe yok. Cuma günü Konya büyük bir heyecanla Cumhurbaşkanını bekliyor olacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR