Ali Kaya

Ali Kaya

Demokrasi Nöbeti ve Yenikapı Mesajları

Demokrasi Nöbeti ve Yenikapı Mesajları

Tüm dünyada  küresel güçlere  meydan okuyan, sömürgecilere ve onun işbirlikçi kuklalarına   artık yeter diyen  Erdoğan sen bu milletin özlemini duyduğu , hasretini çektiği lidersin sen bu milletin gözbebeğisin.  Yenikapı mitinginde   bu aziz millet bunu tüm dünyaya ilan ile ispat ile göstermiş oldu. Türk milletinin zor zamanlarda liderinin etrafında nasıl kenetlenebildiğini  tüm dünya hayranlıkla izledi.

         Fetö terör örgütünün düzenlediği hain darbeden sonra bu aziz millet vatan, bayrak ve devlet diyerek yeni kapıda demokrasi ve şehitler mitinginde  birlik ve beraberliğini göstererek içeride ve dışarıda tüm düşmanlara anlamlı  bir mesaj vermiştir, o da bu vatan bizimdir.  Vatanımızın dört bir yanında Van, Edirne,  İzmir ve Diyarbakır da vatan evlatlarının demokrasi nöbeti Yenikapı’daki o muhteşem mitingle taçlandırıldı. Yenikapı  uydu görüntüsünde al renge bürünmüş olduğunu gördüğümde maşaAllah diyebildim, hayranlığımı başka türlü telaffuz edemedim. O ne müthiş bir insan selidir yarab tek yürek olmuş bu millet tüm kesimlerince iliklerine kadar birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermiş oldu , ayrıca bu bir miting değil, tüm dünyaya  bir mesaj niteliği taşımaktadır. Bu miting,  sayın Erdoğan’ın BM genel kurulunda dünya beşten büyüktür çıkışından sonra güçsüzleştirilmek istenen, dünya kamuoyunda  çeşitli oyun ve tuzaklarla karalanmak istenen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen dış güçlere muhteşem bir cevap niteliği taşımaktadır. İçeride ve dışarıda  bu aziz millete tuzak kuranlara verilmiş bir birlik mesajıdır. Yenikapı mitingi  darbeden sonra meydanlarda güçlenerek büyüyen milli birlik ihtiyacımızın perçinlenerek ispat edildiği muhteşem bir mesajdır . Bu mesaj sadece İstanbul’da değil ülkenin dört bir tarafında ve bazı dış ülkelerde 15 temmuz gecesinden beridir süren demokrasi nöbetlerinin taçlandırılarak Erdoğan etrafında nasıl kenetlenebildiğinin görsel ifadesidir. Bu mesaj ‘’Yeter söz milletindir’’ diyerek iki yüz yıldır türlü oyunlarla ülkeyi yönetmeye çalışan dış güçlere  cevaptır. Bu mesaj İslam ümmetine mazlumlara biz buradayız biriz  ve beraberiz çağrısıdır. Bu mesaj  Türkmen dağındaki mücahitlere kuvvet  Somali’de, Myanmar’daki mazlumlara umut,  balkanlardaki Boşnak  kardeşlerimize güven demektir. Azerbaycanlı, Türkmenistanlı ve Kazakistanlı  kardeşlerimize ve tüm İslam alemine  birlik çağrısıdır.

       Yenikapı mitingi  MHP, CHP ve Ak parti genel başkanlarının Başkomutanın yanında  durabildiğini  ve  geleceğimizin ne kadar güzel olabileceğini gösteren bir tablo olarak karşımıza çıkmaktadır. Davet üzerine mitinge katılan üç büyük siyasi parti  temsilcilerine teşekkürü bir borç biliriz. Milletin tüm kesimlerince özlenen birlik, 15 temmuz gecesinden itibaren  meydanlarda kendini göstererek gerçek oldu. Meydanlar da siyasi partiler yoktu millet vardı ve buda darbeden medet uman dış güçlerin heveslerini kursakta bırakarak güzel bir mesaj vermiş  oldular.  Diyanet işleri başkanımızın o umut dolu dualarında milli benliğimizi bulmak ne hayırlı bir olaydır tüm dünyaya verilen ne güzel bir mesajdır.  Darbe girişiminden sonra bu aziz milletin nasıl kenetlendiğini gösteren Yenikapı mitingi dosta güven,  mazlumlara ve Erdoğan’ı lider kabul etmiş dünyadaki Müslüman kardeşlerimize sevinç ve umut verirken, darbeden medet uman dış güçleri de reis’in tabiri ile ‘’en 16 temmuz sabahı kadar üzmüştür  kahretmiştir’’, bu miting ülkenin tüm kesimlerinin geleceğine yönelik vatana ve özgürlüğe sahip çıkmanın ilanı ve ispatıdır. Bu mesaj dış güçleri telaşlandırarak tutarsız demeç ve yorumlar yapmalarına sebep olmuştur. Batının  darbeden önce  hayal ettiği Erdoğansız bir Türkiye modeli üzerine yapılan yorumların hepsini boşa çıkaran  bu aziz millet,  bin yıldır var olduğu bu topraklarda ilelebet kalacağını ilan etmiş oldu. Bu vatan bizim dedi.

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR