Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Dikkat edin! Her şeyi istismar edebiliyorlar…

Dikkat edin! Her şeyi istismar edebiliyorlar…

Yeni yıl herkes için başka bir şey ifade ediyor…

Benim için de gerçek anlamda yeni bir başlangıç anlamı taşıdı…

Konya’nın en etkin basın kuruluşlarından biri olan Yeni Haber’de yeni bir adım atmanın heyecanını yaşıyorum.

Dünya üzerinde haksızlık, adaletsizlik, yoksulluk, zulüm olduğu sürece yazabilmek ve karınca misali tüm zalimlere karşı durabilmek ümidiyle başlıyorum yazılarıma…

Allah utandırmasın…!

*******

Gerçekten Umursadığınız Berkin Elvan mı?

İlk yazıya çiçekten, böcekten, kardan, kuştan başlamak vardı ama…

Yine o kadar çok gündem oldu ki konuya bodoslama dalmadan edemeyeceğim;  

Soruyu öylesine sormuyorum. Gerçekten soruyorum;

Berkin Elvan’ı azıcık bile olsa umursuyor musunuz?

Yoksa umursadığınız kendi çıkarlarınız mı?

Her ölüden kendinize siyasi kazanç peşinde koştukça bu millet sizi sevecek mi sanıyorsunuz? Yaşım çok büyük değil belki ama okuduklarım, anlatılanlardan yola çıkarak şunu sormak istiyorum; bu siyasi oyunlar çok eskimedi mi?

Bu halkı ölümler üzerinden bile kutuplaştırmaktan, taraf yapmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Berkin Elvan sizin için istemediğiniz mevcut hükümete, istediğiniz yaftalamayı yapabilmek için bir fırsat değil mi sadece?

Hadi itiraf edin Berkin Elvan umurunuzda değil.

Hele çocuk yaşta oluşu hiç umurunuzda değil.

Umurunuzda olsa bütün çocuklar umurunuzda olur…

Sahi hala ekmek almaya gitti argümanına inanan dahası bunu dile getirenler var mı? Ben artık bunda iyi niyet arayamıyorum. Berkin Elvan için ağıtlar yakanlar, o daha çocuktu diyenler..

Berkin Elvan adına infaz ettikleri Şehit Savcı Selim Kiraz’ın çocukları için tek gözyaşı döktünüz mü? Berkin Elvan’ın katilini bulmaya çalışanlar, her fırsatta hesap soranlar, onun için ağıt yakanlar değil mi Savcı Kiraz’ı şehit edenler? Peki ya Burak Can Karamanoğlu? Berkin Elvan kadar popüler olamadı Burak Can. Burak’ın ölümünde ideolojilerine fayda göremediler belki de kim bilir. Burak Can Karamanoğlu, Berkin Elvan’ın ölümünden sonra eylemcilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Berkin Elvan için sokaklara dökülenler ‘Onlar sizin ölünüz’ dediler.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu üniversitelerde ki teröristler tarafından katledildi. Haince bıçaklandı. Şehit Fırat’ın cenazesinde, ‘katil devlet’ diyerek ideolojilerini besleyemeyecekleri için sahip çıkmadılar. Abdullah Tayyip Olçok, 15 Temmuz darbe girişiminde hain FETÖ terör örgütü mensubu askerler tarafından katledildi. Yaşasaydı 18 yaşında olacaktı. Daha çocuktu demediler. Ve Yasin Börü.. Yasin Börü 6-8 Ekim olaylarında HDP’nin çağrısı ile sokağa çıkan teröristler tarafından vahşice katledildi. Yasin Börü Diyarbakırlı kürttü ve kendilerine Kürt savunucusu diyenler tarafından acımasızca katledildi. Yasin, daha 16’sında silahla vuruldu, boğazı kesildi, bıçaklandı, 3.kattan aşağıya atıldı, üstünden araba ile geçtiler en sonunda başını taşla ezdiler. Hangi yürek dayanır bu yaşananlara.

Güzel Yasin ekmek almaya (!) gitmiyordu belki ama fakirler için kurban eti dağıtmaya çıkmışken katledilmişti. Daha çocuktu diyenler, diğer güzel çocukları neden görmezden gelirler? Bu ölümlerde hükümete yüklenebilecek bir argümanları yoktu ellerinde, bu yüzden de değersizler.

Berkin Elvan’ın katilleri; bu çocuğu ölüme gönderen daha sonra onun adına cinayet işleyenlerdir. Berkin Elvan’ın katilleri; parkta oyun oynaması gereken, tek derdi tuttuğu takım olması gereken çocukları devlet düşmanı olarak yetiştirenlerdir. Berkin Elvan’ın katilleri; onu oraya getirenler sonra onun için ağıt yakanlardır. Berkin Elvan’ın katilleri; Çekin ellerinizi çocuklardan. Suçlu sizsiniz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR