Sezai Keskin

Sezai Keskin

DOLAR; KAN VE GÖZYAŞININ YEŞİL RENGİDİR

DOLAR; KAN VE GÖZYAŞININ YEŞİL RENGİDİR

Para bir değiş-tokuş aracı olmanın yanısıra icat olduğu zamandan beri değişik bir fonksiyonu yerine getirmiştir; "bağımsızlığın simgesi olmak". Bir devletin kendi parasına sahip olması o ülke için bağımsızlığın temel şartlarından birisidir. Bayrak ve milli marşın ardından o ülkenin sembollerinden birisi de parasıdır. O ülkenin özelliklerini, önemli kişi, kurum ve kültürel varlıklarını ve rejimini yansıtması da kaçınılmazdır.


İngilizlerin Amerika'ya yerleşmesi ve koloniler kurmasının ardından 15. Yüzyıl sonlarında, koloni ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile ilk defa Amerika'da kağıt para basılmıştır. Amerikan Kongresi 1700'lü yılların sonunda ABD Doları'nı resmi para birimi olarak kabul etmiş ve Amerikan Darphanesi'nin kurulmasının ardından da madeni paralar bastırmıştır. Bu paraların değerleri altın, bakır ya da gümüş üzerinden hesaplanmıştır. 1957 yılında 1 doların arka yüzünde yer alan ‘’IN GOD WE TRUST’’ (Tanrıya Güveniyoruz) ibaresi Amerika'da kanunlaştı. Manzaraya uzaktan bakan saf biri görüyor musun adamları dinlerine ne kadar bağlı diye görür. Halbuki kazın ayağı öyle değil: bu güvendikleri yaratıcı olan Tanrı değil cebinde taşıdıkları tek paradır. Yani Tanrı Dolar’dır. İkinci dünya savaşı esnasında galip devletler dünya para sistemini kurmak üzere 1944’de Amerika’nın Bretton Woods kasabasında toplanıp, diğer ülke paralarını Amerikan dolarına bağlama kararı aldılar. Buna göre; 1 Onz(31gr.) Altın, 35 ABD dolarına eşitlendi. Bu para sistemine toplantının yapıldığı yerin adını verdiler. Doların değeri de, altına bağlandı. Amerikan devleti doların değerinin düşmesi neticesinde karşılıksız para bastı. Sisteme dahil ülkelerin itirazları neticesinde, 1973’de sistem çöktü. Amerika; bundan böyle doların altın karşılığının olmadığını açıkladı. Bugün elinizde cebinizde veya bankada olan dolarlarınızın hiçbir karşılığı yoktur. Doların çökmesi, Amerika’nın çökmesi demektir. Doları yenerseniz Amerika’yı yenersiniz. Bunu çok iyi bilen Çin dünyada en fazla dolar rezervine sahip ülke konumundadır.

Borçlu bir ekonomiye sahip Amerikan’ın düzlüğe çıkabilmesi için 200 trilyon dolara ihtiyacı var. Piyasaya sürekli karşılıksız para süren pervasız Amerika dünyadaki bugünkü global ekonomik krizin en önemli kaynağıdır. Bu krizi tetikleyen diğer bir etken de katil ve terörist İsrail güdümündeki saldırgan ve vahşi dış politikasıdır. Lanetli Doların ve zalim Amerika’nın dünya’ya huzur ve sağlık getirmeyeceği, bunun yerine acı, gözyaşı ve zulüm getirdiği açıkça görülmüştür. Güçlü dolar ve güçlü Amerika yaşadığımız dünya için en önemli tehdit ve tehlikedir. Özellikle İslam alemine, dünyadaki Müslüman kardeşlerimi uyarıyorum; uyumayın, dikkatli ve akıllı olun, sakın elinizde, cebinizde dolar tutmayın. Aldığınız her bir dolar ile Amerika’yı bedavadan finanse ediyorsunuz demektir. Kaynaklarınızı bu ülkeye aktarıyorsunuz demektir. Alınteri ile kazandığınız paraları, kendi elinizle karşılıksız olarak Amerika’ya veriyorsunuz demektir. Güçlü Dolar bazen bir mermi, bazen bir füze olarak mazlum Müslüman ülkelerin başına zulüm, acı ve gözyaşı olarak düşmektedir. Bu sebeple taşıdığınız dolar sadece dolar değildir. Diğer dünya milletlerine sesleniyorum, siz de doların ve Amerika’nın sizi sömürmesine müsaade etmeyin. Dolara ve Amerika’ya karşı birleşin. Dolar, yeşil kan ve yeşil gözyaşıdır. Doların, Amerika’nın ve İsrail’in olmadığı dünyada kanın ve gözyaşının rengi yeşil olmayacaktır. Dünya hakimiyeti kurmak ve Müslümanları bölmek, parçalamak, sömürmek için Dolarının üzerine, 1933 yılında, Başkan Roosevelt tarafından tepesinde tekbir göz olan bir piramit yerleştirilmiştir. Bu piramit doların dünyayı nasıl kontrol edeceğine ilişkin şifrelenmiş bir şemadır. Dolardaki bu şeklin üstünde, ‘’Annoit Koektist (Zafere ulaşıldı), altında ise ‘’Novrus Korddosecolorun’’(Yeni Dünya Düzeni) yazmaktadır. Doların dünya para birimi yapılması ile hem zafere hem de yani bir düzene ulaşıldığı manasına gelmektedir. Halbuki gelinen noktada birçok ülke sahip oldukları doları satıp, paralarını Euro ve Asya paralarına taşımıştır. Doların süresi dolmuştur. Parıltı zırhlı şövalye dönemi kapanmıştır. Dolar kanın ve gözyaşının yeşil rengidir. Cebinizden, cüzdanınızdan uzaklaştırdığınız her dolar şeytana fırlattığınız her bir taştır. Artık kanlı Dolar, haydut Amerika ve dünyanın ayağına batmış paslı bir çivi gibi duran terör örgütü İsrail sonun başlangıcı sürecine girmiştir. Ülkeleri barbarca işgal eden ve işgal ettiği ülkelerin tabii kaynaklarını elindeki silahlı güçle tutmaya çalışan ve dünyadan topladığı haraçlarla ayakta durmaya devam eden kovboy Amerika’nın belki on (10) yıl, belki göz açıp kapayıncaya kadar geçen yıllar içinde parçalanacağını ve lanetli doların da yerle bir olacağını tahmin ve ümit etmekteyim. Şeytani ittifakın kurduğu düzenlerin yıkılabilmesi için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Mazlumların duası ve gözyaşları bu süreci azami derecede hızlandıracaktır, inşallah.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sezai Keskin Arşivi
SON YAZILAR