Hatice Dursun

Hatice Dursun

Dünyaya örnek şehir Konya

Dünyaya örnek şehir Konya

Ramazan’ın güzelliklerinden biri de yardıma muhtaç insanlara yardımların ulaştırılması.

Güzel işler yapanların çoğunlukta olması bizleri sevindiriyor.

Her Ramazan ayında Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında ki yardıma muhtaçlar için seferber olan Konya’daki yardım kuruluşları, bu yılda geleneğini bozmuyor.

Konya’da faaliyet gösteren pek çok dernek ve yardım kuruluşu da Konya’nın merkezi yerlerinden olan Kayalı Park’a stant açarak bu yardımlara aracı oluyor.

Ramazan coşkusunu ümmete yayabilmek için gece gündüz çalışacaklar…

Kayalı Park’a stant açan dernekler ihtiyaç sahiplerine fitre, zekat, gıda ve giysi ile birlikte nakdi yardımlar yapıyorlar. Ramazan’da yardım kuruluşları ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gıda, giysi ve nakdi yardımlar yapıyor. Bu kapsamda İHH İnsanı Yardım Vakfı,Dost Eli Derneği,Deniz Feneri Derneği,Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,Ribat insani Yardım Derneği ve Verenel Derneği tarafından meydana kurulan çadırlarda Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Yardımlar konusunda Türkiye’nin en hassas şehri olan Konya, bu Ramazanın da bereketini dünyaya taşıyor.

Konya ve Türkiye’nin yanı sıra Gazze’den Moro’ya, Afganistan, Suriye, BayırbucakTürkmenleri’ne kısacası bütün mazlum coğrafyalara yardımları ulaştırıyorlar.

Türkiye’nin yardımlar konusunda en hassas şehri Konya’nın halkına hayırseverlik noktasında 1 numara oldukları için, Her fırsatta mazlum mağdur ihtiyaç sahibi herkesin derdine koştukları içinbüyük teşekkür etmek gerekiyor.

Ramazan’ı da ramazan tadında yaşayıp, sadece oruçla geçiştirmeden ruhuna uygun hareket ettikleri ve bu noktada sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek oldukları için. 

Yardım derneklerinin son bir isteğiyle bitireyim yazımı.

Konyalı hayırseverlerin yardımlarını Ramazan’a sıkıştırmasını istemiyor. Yığılmadan dolayı yardım amacına ulaşamadığının bunun yıl içine yayılmasının daha iyi olacağı görüşündeler.

Hiç de fena bir teklif değil. Buna da dikkat edilmeli diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR