Gökhan Kırlangıç

Gökhan Kırlangıç

Düşünün Ve Hatırlayın

Düşünün Ve Hatırlayın

Ülkemde yeni anayasa çalışmaları başta olmak üzere biçok  sorun tartışılırken ya da birilerince sürekli güzel işler engellenmeye çalışılırken birileri de çağdaşlığı kendine referans olarak alır ve çağdaşlaşma adına ahkam keser .

Geçen gün birileri böyle bir derneği överken , düştükleri tezatı çelişkiyi izlerken , bu insanların aslında demokrasiye modern yaşama çağdaş yaşama en büyük darbeyi nasıl vurduklarına da tanıklık ediyorsunuz.

Bu kafalar öyle bir anlayışa sahip ki Bunun en önemli örneklerinden birisini başörtüsü yasağı hakkında gördük daha önce ..çerçevesinde yaşanmaktadır. Hatta başörtüsünü çağdaş yaşama aykırı buldukları için mücadele vereceklerini belirtmiştiler Ve bu anlayışta derneklerin uzantısı partilerin sözde çarşaflı kişilere parti rozeti taktığını da daha unutmadık..reddetmekte ve buna karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söylemektedirler.

Adı bile tezat üzerine kurulu bir dernekten  bahsedecek ve detaylı bilgi verecek halim yok..

Çünkü demokrasinin modernitenin en büyük düşmanı bu zihniyet ...

Zaten böyle bir anlayış yani  çağdaşlaştırıcılık, yaklaşık yüzyıldır yönetici aydınların halklarını hiçe sayarak  etkinliklerinin bir meşruiyet gerekçesi değil midir? .Yani onlara göre bu yapılan şeyler meşrudur, çünkü bunlar, gereği ve önemi tartışılamayacak çağdaşlaştırmak için yapılmaktadır.

Bu dar ufuklu beyinlerin bakışı ; sözde Bu büyük işlerin farkına varamayan cahil topluma düşen onu katıksız  kabullenmek ve itaattir.

Bağlantı kuralım ; mesela en güncel  örneğiyle başörtüsünü yasaklamışsa tüm bu aşağılamalar, farkına varsınlar varamasınlar o başörtülü kadınların iyiliği içindi' böyle demediler mi ? Bunu moden ya da çağdaşlık adına yapmadılar mı ?

Hatırlayın daha hafızamız sağlam ve taptaze

Sosyolojinin suyunu içen bilir ki ifade aynen şudur ; siyasal meşruiyetin kaynağı bizzat yöneticilerin kendisi veya gösterdikleri nedenler gerekçeler değil, bizzat halkın kendisidir.

Hâlbuki bu çağdaşlaştırıcılığı meşruiyetin dayanağı sayan halk değil sözde aydının kendisidir

İşte bütün mesele birileri buradaki boşluğu yapmacık maddelerle çeşitli yollarla giderme ihtiyacı duymakta,

Ve çağdaş yaşama da özel olarak desteklenecek bir icraat gözüyle bakabilmektedir.

Nasıl bir durumdur anlamak zor değil mi ?

Kalın efendim sağlıcakla…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gökhan Kırlangıç Arşivi
SON YAZILAR