Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Orda bir köy var

Orda bir köy var

Orda bir köy var, uzakta da değil hemen Hüyük’te. Hüyük’e bağlı Çavuş kasabasında,  sanatçıların yeteneklerinin şükründe oldukları,  sanatseverlerin sanatçılara şükranlarını sundukları bir köy. Ardı orman, önü göl manzaralı, havası temiz mi temiz bir köy… Yönetmen Mehmet Taşdiken’in öncülüğünde oluşturulan birbirinden değerli sanatçıların evlerinden oluşan bir köy Sonsuz Şükran Köyü.

Sanatçılar Sonsuz Şükran Köyü’nün muhteşem atmosferinde sanatsal çalışmalarına devam ediyorlar. Ziyaretçilerle buluşuyor, sanatseverlerle muhteşem organizasyonlarda bir araya geliyorlar. Öyle güvenlik önlemleriyle, sahne izleyici bölüm ayrımlarıyla falanda değil ha… Öyle iç içe, arkadaş gibi, komşu gibi… Organizasyonlarda beraber yemekler yeniyor, bir bakıyorsunuz bir dizi oyuncusu bulaşığa yardım ediyor… Kır kahvesinde bir çay içmek istiyorsunuz bir bakıyorsunuz ünlü bir yönetmen getiriyor çayları ablaların işi var diye… Köyün sokaklarında gezinirken köşe başında ünlü bir heykeltıraşın yeni eseriyle uğraştığını görüyorsunuz. Bir alt sokakta ünlü bir bestekâra rastlıyorsunuz gençlerle muhabbet ediyor.

Masal gibi değil mi?

Değil, gerçek… Konya Hüyük ilçesi Çavuş kasabası Sonsuz Şükran Köyü tam anlattığım gibi hatta fazlası var eksiği yok…

Pazar günü Sonsuz Şükran Köyündeydik Selçuk Üniversitesinin Sanatsal Uygulama Merkezi açılışına katıldık. Rektör Yardımcısı Emrullah Eken Hocamızın, Sonsuz Şükran Köyü sakinlerinin, Çavuş kasabası sakinlerinin katılımlarıyla gerçekleşti açılış. Her yerin sanat ve sanatçı olduğu köye böyle bir merkez açma kararı öylesine isabetli ki Sayın Rektör Metin Aksoy hocamızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Merkezin başına ise hem bir sanatçı hem öğretim üyesi olan ve köy sakinlerinden Harun Türkmenoğlu hoca getirilmiş. İnanıyorum ki üniversite öğrencileri bu uygulama merkezi sayesinde farklı bir vizyon kazanacaklar.

Konu Sonsuz Şükran Köyü olunca Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’i anmamak olmaz. Başkan Hüyük’te mükemmel markalaşma çalışmaları yürütüyor. Sanatçı köyü projesiyle yakından ilgileniyor. Konya’nın ilçesi markalaşırsa Konya markalaşır Başkanı tebrik ediyorum.

Pazar günü açılış sonrası Müzisyen Hüseyin Özel ve Osman Yaman harika bir müzik ziyafeti sundular. Antalya film festivali sonrası köye gelen yönetmen Reis Çelik, yönetmen Atalay Taşdiken, yönetmen Ali Özel, yapımcı Ahmet Edebali, oyuncu Mehmet Usta ve Nilüfer Açıkalın, müzisyen Youki Yamamoto ve Jehat Hekimoğlu, besteci Ali Osman Erbaşı ve Arif Çelik Sonsuz Şükran Köyünde muhabbet ve müzik dolu bir akşam geçirdiler.

O güne özel mi? Hayır… Sonsuz Şükran Köyü’nde vakitler hep öyle geçiyor zaten.

Muhakkak uğrayın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR