Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Farkı kalite belirledi

Farkı kalite belirledi

Konyaspor, Trabzonspor’a karşı deplasmanda oynanabilecek en iyi 45 dakikayı oynadı. Bugün şampiyonluk namzeti takımlar dahil hiçbir takım Trabzon’da bordo mavilileri bu kadar zorlayacak ilk yarı çıkarmadı. Cicaldau, Calvo, Sokol, Moreno.. birçok gol pozisyonu vardı. Trabzon deplasmanına çıkıyorsanız sürekli gol pozisyonu bulamazsınız, bulduğunuz da atmak zorundasınız, yoksa kaybedersiniz.

İkinci yarıda Trabzon oyunu dengeledi. Onuachu’nun dakikaları geldiğinde yedek kulübesi farkı maçın kaderini değiştirdi. Çünkü Avcı’nın elinde Bakasetas ve Trezeguet gibi skora yakın isimler vardı. Hakan Keleş, Nelson ve Prip’in işbirliğinde beraberliği buldu ama Trabzon tekrar öne geçtiğinde karşılık verecek ne enerji kaldı ne de fark oluşturacak futbolcu. Tıpkı ADS maçında rakibin bulduğunu atıp, Konyaspor’un yakaladığını kaçırdığı gibi. 2+2=4, iyi futbolcu=maç kazandırır. (Bu kadar basit)

Bazı oyunculara dikkat çekmek istiyorum. Pendik maçında yenilen golün büyük çoğunluğunu Adil’e yazmak ile birlikte Calvo’nun kademe hatasını unutmadım. Trabzonspor maçında da Kosta Rikalı çok formsuzdu. Kafası sözleşmede mi acaba? Onuachu 2 gol atması bir kenara en az 2 tanede net kaçırdı. Bernardoni’yi ilk kez çok beğendim, gollerde hatası yoktu. Moreno her hafta üstüne ekleyerek gidiyor. Tek başına sol tarafı adeta yol yaptı. Kolombiyalı vitesi arttırdı, umarım hiç düşürmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR