Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

FIRSAT KAÇTI

FIRSAT KAÇTI

Manisa 19 Mayıs stadyumunda oynanan Akhisar Belediye- Torku Konyaspor maçında güzel bir futbol izledik.

 

Karşılaşmaya iki tarafta dengeli başladı. Birbirlerini ölçtükleri ilk dakikalardan sonra iki takımda orta sahayı çok çabuk geçmeye başladı. Yeşil beyazlılar adına bunun sebepleri arasında Ali Çamdalı ve Mehmet Güven’in olmamasını gösterebiliriz. Takımlar orta sahaları çabuk geçmesine rağmen çok net bir pozisyon bulamadılar. İlk yarının son bölümlerinde ev sahibi takımın on kişi, kalmasıyla yeşil beyazlılar gol bulmak için yüklendi fakat bir türlü istenilen gol gelmedi.

 

İkinci yarıya başlarken takımın daha atak oynaması düşüncesindeydim. Anadolu takımların çoğunda olmayan kadro derinliği ve yedek kulübesi zenginliği Aykut Kocaman’ın takımında mevcuttu ve Djalma, Torje gibi teknik kapasiteleri yüksek oyuncuların oyuna dâhil olmasını bekledim. İkinci yarıya başlarken bu çeşit bir değişiklik göremedim. İlk yarı boyunca etkili kullandığı serbest vuruş dışında ortalarda neredeyse hiç görünmeyen ve oldukça yavaş kalan Dmitar Rangelov’u oyundan alması ve yerine daha hızlı bir oyuncu olan Djalma’yı oyuna dâhil etmesi gerekirdi. Aykut Kocaman bunun yerine oyunu son on dakikaya kadar tutmak istedi ve beraberliği riske atmak istemedi.

 

Akhisar belediyesi zorlu bir takım Manisa da zor bir deplasman normal şartlarda beraberlik iyi ama rakip takım ilk yarıda on kişi kalmış artık galibiyeti düşünmek gerekirdi. Ayrıca hedefi ligi üst sıralarda bitirmek olan bir takım için bu durum da büyük fırsat kaçmış oluyor.

 

Takımı değerlendirecek olursak savunma hattı maçta güven verdi fakat yeşil beyazlılar ikinci yarıda önemli tehlikeler geçirdi. Orta sahada hiç direnç yok gibiydi. Eleştirilmesi gereken bir konu da başarılı şut sayısıydı. Takımda sanki kimse sorumluluk almıyor gibiydi. Hleb’in tekniğinden kimsenin şüphesi yoktur fakat neden kaleyi düşünmediğini sürekli pas vermesini anlamış değilim. Hasan Kabze’nin ise aldığı topu nasıl değerlendireceği konusunda sıkıntılar yaşadığını düşünüyorum. Kararı hızlı bir şekilde veremeyen Hasan Kabze şut çektiği zamanlarda geç kaldı ve daha iyi bir vuruş yapma şansını kaçırdı. Takımda durum böyle olunca sonuca da gidilemedi. Böyle bir maçta beraberliği iyi bir sonuç olarak görmüyorum. Büyük bir fırsatın kaçtığını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR