Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Futbola bir hafta ara

Futbola bir hafta ara

Geçtiğimiz hafta Ankaragücü-Rizespor maçında yaşanan saha dışı (!) olaylar sebebiyle hakemler maçlara çıkmayacaklarını belirttiler. Futbol Federasyonu Türkiye Lig’lerine bir hafta ara verdi.

Aslında bu hafta Konyaspor için çok daha kritik bir haftaydı. Fenerbahçe maçı vardı. Tam da bu maçla ilgili ciddi analizler yapıp, Konyaspor nereye gidiyor? Konusunu konuşacaktık. 17 Aralık saat 19:00’da başlayacak bir maç, Türkiye gündeminde Konya’nın olacağı bir vakit dilimiydi. Çünkü Şeb-i Arus programında Sema Ayin-i’nin başlayacağı saat ile aynıydı. Maç artık ertelendi.

Bu hafta Şeb-i Arus haftası. Konya yoğun günlerini yaşıyor. 17 Aralık Pazar günü de Vuslat’a erme günü. Hz. Mevlana, “Testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar.” diyor. Yani futbolcular, antrenörler, taraftarlar nasılsa Türk futbolunun görgüsü de budur.

Fenerbahçe maçının ertelenmiş olması aslında Konyaspor için büyük bir fırsat gibi geliyor bana. Dün Avrupa Konferans Lig’inde rakibini 4-0 yenerek, grup lideri olarak çıkan Fenerbahçe için Konyaspor maçı belki de Kadıköy’de karnavala dönüşebilirdi. Ya da Konyaspor’un yapacağı bir sürprizle Konya’yı mutlu edebilirdi. İkinci seçenek biraz da temenni. Konyaspor’un geçtiğimiz haftada Sivasspor’un görüntüsüyle, Fenerbahçe’ye galip gelmesi biraz hayal. Çünkü Fenerbahçe gerçekten oynadığı futbolla zaten ligin zirvesinde.

Bu ara Konyaspor’un biraz dinlenmesini, konsantre olmasını, futbolcuların kendine gelmesini, hoca ve yöneticilerin de bu takımda neler yapabileceğini daha net değerlendirecekleri bir ara oldu. Dinlenme, değerlendirme fırsatı verdi.

Bu aranın en çok Konyaspor’a yaradığını düşünüyorum. dolayısıyla Konyaspor, bundan sonraki haftalarda ilk yarının hemen bitip, takviye yapıp, ikinci yarıya çok daha farklı bir kadro yapısıyla başlamasının elzem olduğunu söylüyorum.

Çünkü bu futbol ancak Hazreti Mevlana’nın sözüyle anlatılabilir. Testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar, bu futbol bizi çok zorlardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR