Sami Gediz

Sami Gediz

GARSONİYER EVLER MODA OLDU

GARSONİYER EVLER MODA OLDU

Konya’da garsoniyer olarak kullanılan ev sayısında artış sağlandığını istatistiklerden öğrendim.

Bu bilgi çok ilginç geldiği için detayları paylaşmak istiyorum. Son günlerde Konya’nın her yerinde billboardlarda 1+1 ve 2+1 stüdyo daire reklamları ve tanıtımları ile karşılaşıyoruz.

Peki bu evler en çok kimin işine yarıyor dersiniz. Tabi ki ev arayanların, arayıpta bulamadıkları yerlerdir garsoniyer evler…

Bu evlerin birçoğu Bosna Hersek mahallesinde yapılıyor. Konya’nın farklı yerlerinde de bu evlerden görmek mevcut. Bu evler 50-80 bin TL arasında alıcısına satılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yazarımız Sezai Keskin bekara ev verilmiyor diye yazmış. Neden verilmesin. Bırakın bekarı, evliye bile 2. Ev veriliyor. Garsoniyer dememin sebebi de buydu. Bosna mahalle sakinleri ile görüştüm.

Burada ki stüdyo dairelerin önüne akşamları son model lüks araçların park ettiğini ve bu stüdyo dairelerde belli süre kalıp ayrıldıklarını söylüyorlardı.

Bu evlerin birçoğunun garsoniyer olarak kullanıldığını mahalleli teyit ediyor. Demek ki bekara ev verilmez tezi çürütülmüş.

Evlilerde 2. Evlerini genelde Bosna’da açıyormuş.  Bu durum nereye doğru gittiğimizi 2 kere sorgulama imkânı sağlıyor.

Konya’da bir inşaat firmamız sırf garsoniyer olarak kullanılmasın diye bosnadaki arsasına 1+1 veya 2+1 yapmak yerine 3+1 yapmış. Eğer 1+1 yapsaymış yarı yarıya fazla kazanç sağlayacakmış fakat vazgeçmiş. Bu konunun bir ahlak çöküntüsüne yol açacağını ve kendisinin buna alet olmayacağını dile getiriyor.

Bu evleri garsoniyer olarak kullanan baylar, bir gün yakalanabilirsiniz. Bu riski gözeterek bence Konya’da garsoniyer ev kullanmaktan bir an önce vazgeçin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR