Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Konya’ya Neden Bayan Başkan Olmasın

Konya’ya Neden Bayan Başkan Olmasın

Dün üç tane güzel haber aldık, bunlardan bir tanesi ‘andımız’ saçmalığının kaldırılması, ikincisi artık kamuda çalışan Müslüman kadınlar başörtüsüyle çalışabilecekler, üçüncüsü ise Türkiye yüzde yüz kendisinin ürettiği füzeyi Tuz Gölünde denedi…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a insanımız niye oy veriyor, anlamayanlar tekrar yukarıdaki üç konuyu düşünerek, düşünmeye çalışarak bir daha okumalıdır.

Zaten düşünme yetisinden yoksunlara yapacak bir şey yok, onlar Başbakanımıza düşmanlığı çocuk katili Esed’e dostluk yapmak seviyesine bile indirebilen, Türkiye düşmanlığına varan ihanetlerini sürdüreceklerdir.

Mesele herkesin AK Partili olması, AK Partiye oy vermesi meselesi değil, mesele gerçekten dostu düşmanı, Büyük Türkiye’nin geleceğini kavrama meselesidir.

Siz istediğiniz partiye oy verebilir, istediğini siyasi görüşü savunabilirsiniz, burada sorun yok.

Sorun kesin inançlı bir şekilde Başbakanımızı, hükümeti, kendinden olmayanı düşman gibi görmek, bu hezeyanla, histerik, obsesif, patolojik olarak olaylara yaklaşmaktır. Tabi böyle hareket edenlere de yapacakta bir şey yok, Allah hepsini ıslah etsin…  

Neyse bu konular önemli ama biliyorsunuz bu önemli konular yaşanırken, Kurban Bayramına 1 hafta kalmışken, bir taraftan da Yerel Seçimlerle ilgili süreç devam ediyor.

Partilerde kâh adaylarını açıklıyor, kah aday adayları kendilerini topluma lanse etmeye çalışıyor.

Yine en hareketli geçecek parti şüphesiz AK Parti’dir. Ama AK Parti’de önümüzdeki süreçte kimse bir sürpriz beklemiyor.

AK Partiyle ilgili toplumsal algı, bütün başkanlar devam edecekmiş gibi, kazanılamayan ilçelerde daha çok isimler yoğunlaşacakmış gibi görülüyor ama zannediyorum bu bir yanılgı.

Bu yanılgının ilk sinyalini dün Yeni Şafak Gazetesindeki haberde de yer alan Asuman Arslan İleri hanımefendinin Karapınar için aday adaylığını açıklamasıyla da gördük.

Başörtülü Asuman Arslan İleri Hanım ve bir anda da herkesten bir teveccüh gördü.

Biliyorsunuz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başörtülü bayanlardan adaylar koyacağını resmen açıkladı ve hatta her üç başkan adayından bir tanesi bayan olacakmış.

Konya’da 32 tane başkan adayı açıklanacak.

E bunların üçte biri bayan olacaksa demek ki en az 10 ya da pozitif ayrımcılıkla 11 tane bayan aday olacak.

Hiç birisi merkezde olmayacak mı? Konya Büyükşehir, Karatay, Meram ya da Selçuklu olmaz mı?  

Öyle zannediyorum ki 1 ya da 2 başkan değişecek merkezde…

Tamam değişecekte, kim gidecek?

Bana sorarsanız en uygun Büyükşehir ve Karatay. Çünkü ikisinin de 2. dönemi bitiyor, yeni dönem şansları diğerlerine göre daha az.

AK Partinin içinde çok değerli bayan siyasetçiler var. Bence Konya’nın imajı içinde çok önemli bir görüntü olur bu.

Neticede bu makamlar kimsenin babasının malı değil, çalışan çalıştı, hizmet eden etti, e bırakalım biraz da bir Bayan Başkan hizmet etsin.

Zaten hırsla hareket etmek, gururla, kibirle hareket etmek çok tehlikeli, bizler Müslüman’ız, çok rahat bir şekilde makamlarımızı bırakmayı bilmeliyiz, erdemli insandır Müslüman, değil mi?

Konya değişimin merkezi olabilir, başarılı bir bayan başkan hem başörtülü bayanlar için müthiş bir itibar görüntüsüdür, hem de başörtülü bir başkan dünyaya örnek gösterilebilecek bir adımdır.

Müslüman kadının evine kapanmadığını, sosyal hayatın içinde olduğu ve hatta sosyal hayatı yönlendirdiği insanlara gösterilmiş olur.

Evet, olur bu iş, hadi Konya tarihin sana yüklediği bu fonksiyonu başarılı bir şekilde ifa et ve başörtülü kadının başarısına, yenidünyanın inşasına katkı yap.

Kesinlikle Konya’ya Başörtülü bir bayan başkan yakışır,

Siz ne dersiniz?       

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR