İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Gel Forvet, Gel Forvet, Bitsin Bu Hasret...

Gel Forvet, Gel Forvet, Bitsin Bu Hasret...

3 nokta transfer yapan Konyaspor 2 forvet 1 kanat ve 1 orta saha transferi daha yapacak. Özellikle forvet transferlerinin henüz yapılmaması taraftarları sabırsızlığa sürüklüyor. Bilinen ve istatistikleri yüksek 2 forvet transferi yapmak isteyen yönetim, hem maddi konularda hem de futbolcu performansında ince eleyip sık dokuyor.  Taraftar ise yapılacak transferlerin kamp dönemine yetişmesini istiyor. Teknik heyetin de böyle bir isteğinin olduğu aşikar...
Sehic, Musa ve Eduok transferlerini gerçekleştiren yönetim, geçen yıl sadece Bajic’in performansına bağlı kalındığı için bu yıl aynı durumu yaşamak istemiyor. Gol yollarında sorun olmasını istemeyen Konyaspor önümüzdeki hafta 1 yada 2 forvet transferini birden açıklamanın planlarını yapıyor. 

Aykut Kocaman döneminde ve Bülent Korkmaz’ın gelmesiyle birlikte forvetlerin yetersiz olması Konyaspor’un ligi haketmediği yerde bitirmesine neden olmuştu. Belki de forvetsiz oynanan maçlarda Konyaspor’un daha çok gol attığını ifade edebiliriz. 
Takımın genel dizilişinde ve farklı mevkilerde sorun yaşamayan yeşil beyazlı takım, bu yıl riske girmek istemiyor. Özellikle diğer Anadolu takımlarının yaptıkları transferlere bakıldığında düşme hattındaki takımların bir daha aynı durumu yaşamak istemediklerini görüyoruz. 
Konyaspor’un da düşüncesinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak gerek maddiyat, gerekse istenilen futbolcuların sözleşmelerinin devam etmesi bu sürecin uzamasına neden oldu.
Gelecek sene yabancı kuralını da düşünerek hareket eden yönetim, alınacak olan yabancılarla uzun süren sözleşmeler imzalamak istemiyor. Performansa bağlı olarak takıma faydalı olacak transferlerin sözleşmesini uzatıp, yeterli katkıyı yapamayan futbolcularla önümüzdeki yıl yol ayrımına gitmeyi planlıyor. 

Konyaspor’un Thuram, Eduok ve Erdon ile şu an kadroda 3 forveti bulunuyor. Eduok’un kanat forvet olması, Erdon’un da daha tecrübe kazanması gerektiği için direkt olarak santrafor oynayabilecek 2 futbolcu kadroya dahil olacak. 
Takımda 3 santraforun olması forma savaşı anlamına geliyor. Bu durum futbolcuların performansına da doğrudan etki edecek. Konyaspor 2 forvet transferi yaptığı takdirde bir daha eski kötü günlerini yaşamayacak. 
Şartların bir an önce oluşması için acele edilmesi gerekiyor... 
Ve en önemlisi, bu yılın sonuna kadar 5 oyuncu değiştirme hakkı olacak. O yüzden ilk 11 kadar yedek kulübesindeki hamle oyuncularının da yeterli düzeyde olması gerekiyor. 5 oyuncu değiştirmek demek maçı farklı bir plana sürüklemek anlamına geliyor. 5 oyuncu değişikliği ile taktik tamamen değiştirilebilir. Bu yüzden bu yıl geniş kadrosu ve hamle oyuncuları güçlü olan takımlar kazanacak....

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR