Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’daki Müjdesi Sizin Geleceğiniz…

Gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’daki Müjdesi Sizin Geleceğiniz…

Biliyorsunuz, Konya’da Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, son yılların en büyük keşiflerinden birinin müjdesini verdi. Şırnak ilinin kuzeydoğusunda bulunan Cûdî - Gabar bölgesinde günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulundu. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervindeki petrolün çok yüksek kaliteye sahip olduğu da açıklandı. Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde bulunan petrol bölgede açılacak 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim yapmaya olanak sağlıyor.

Kuyudan alınan ilk petrol işlenmek üzere rafinerilere sevk edilmiş bile…

Bildiğiniz gibi ülkemiz enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için özellikle son yıllarda bu bölgede yoğun bir arama- araştırma faaliyetine girişmişti.

Gabar’daki aramada 2018 yılında başlamış ve bugün ise netice alınıyor ve açılan kuyuya bölücü örgütün alçakça katlettiği şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın adı verilmiş, bu da gerçekten anlamlı.

Bu vesile ile başta şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın olmak üzere bütün şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz, hepsinin mekânı cennet olsun, Rabbim sevgili habibine hepsini komşu eylesin.

Aynı bölge daha önce keşfedilen günde 9 bin varil petrol üreten diğer kuyuya da patlayıcı uzmanı astsubayımız şehit Esma Çevik'in ismi verilmişti.

Şehit Aybüke Yalçın-1 kuyusunun olduğu alan ülkemizin tamamında üretilenden daha fazla petrolü tek başına sağlayacak.

gabardaki-yeni-petrol-kesfi.jpg

Şöyle düşünün, ülkemiz, böyle 10 tane daha keşif yapılabilirse, petrol özelinde söylersek, dışa bağımlıktan kurtulmuş olacak.

Geçen yıl Rusya – Ukrayna savaşının da etkisi ile enerji ürünleri ithalatına ödenen fatura tarihi zirveye çıktı.

Geçen yıl ilk on ayda petrol, gaz gibi enerji ürünleri ithalatına Türkiye’nin ödediği fatura yüzde 118,4 artışla 80,5 milyar dolar oldu.

Son bir yılda enerji ithalatına ödenen fatura ise tam 94,2 milyar dolar.

Dış açığımız ise bu alanda 79,8 milyar dolar…

Türkiye bugün, sadece Gabar’daki bu keşiflerle 100 bin varillik petrolü dışarıdan almamış olacak. Önceki yıllarla da bu rakam 180 bin varile çıkıyor.

Peki, bunun para karşılığı ne?

Onu da izah edeyim; geçen yılı temel aldığımızda 9 Milyar 400 Milyon Dolar ülkemizde kalmış olacak.

Buna ülkemizi ithalattan büyük ölçüde kurtaracak olan Karadeniz Gazından elde edilen kazanımı da eklediğiniz de yaklaşık 16 Milyar Dolarlık bir rakamın ülkemizde kaldığı, milletimizin zenginliği için yansıtılacağını görebiliyoruz.

Ülkemizin zenginliğine zenginlik katacak adımlar bunlar.

Bu adımlar ve keşifler 5 yıl daha devam ederse ülkemizin dışa bağımlığı tamamen bitmiş olur.

İşte Recep Tayyip Erdoğan bu demektir

İşin laklağını bırakın, gerçeğe bakın.

Lafla peynir gemisi yürümez, lafla Atatürkçü olunmaz, lafla Kuvâ-yi Milliyeci olunmaz.

Milli olan, Atatürkçü olan biri Atatürk Havalimanı'nı Amerikan şirketine peşkeş çekmeyi düşünür mü?

Ey CHP'liler, ey Saadet Partililer, ey İYİ Partili ülkücüler, kendi çocuklarımıza güvenmek varken, “banane Amerika’dan” diyemeyen mandacı tiplerle milli ve yerli mi olunur?

Atatürk Havalimanımızı gençlerimizin uzay araştırması için ayıracağız, milli ve yerli firmalara buralardan çalışmalar yürütebilmesi için olanak sağlayacağız, demiyor. CIA’nın taşeronu bir firmaya Atatürk Havalimanı’nı peşkeş çekeceğiz, diyor.

Gençler farkı çok iyi görmemiz gerekiyor.

Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile gece gündüz demeden ülkemiz hem karada hem denizde araştırma yaparak petrol, doğalgaz arıyor, Kemal Kılıçdaroğlu’na bakın bir de. Sizce Kılıçdaroğlu yerli ve milli olanın yanında mı olur?

Ülkemizin milli ve yerli kurumlarını oylarımızla korumamız gerekiyor.

Şundan emin olun, önümüzdeki aylarda ve yıllarda inşallah hem Karadeniz'de hem de karada ilave keşifler de yapılacak.

Bu arada sessiz sedasız Avrupa'nın en büyük güneş santrali Konya Karapınar'da açıldı, ne kadar sıradan, ne kadar normalmiş gibi değil mi?

Ah Türkiye ah…

Nereden nereye gençler.

1000 megavatlık bir tesisten bahsediyoruz. Yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım. Bu tesisteki kullanılan malzemelerin başta güneş paneli olmak üzere büyük bir kısmı Türkiye'de üretildi. Geçmişte bu ekipmanları da ithal ediyorduk.

Gençler, bunlar sizin geleceğiniz ve geleceğinize sahip çıkın, ülkenize sahip çıkın, şu yapılan hizmetlerin kıymetini bilin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR