Pakize Beyza Özpınar

Pakize Beyza Özpınar

Sevgiyi gösterebilmek

Sevgiyi gösterebilmek

İnsan ilişkilerinde ilk başlarda kontrolsüz bir sevgi gösterisi görmek mümkündür. Bu ilgi, alaka ve sevgi davranışları en üst noktasındadır fakat zaman geçtikçe ve tabiri caizse ilişki eskimeye başladıkça bu sevgi davranışları da azalmaya başlar zamanla ve belli bir süre sonra yok olur. İlişkilerde elbette bu sevgiyi gösterme şekli de değişkenlik göstermektedir. Kendiliğinden gelişen ve doğaçlama olan sevgi gösterileri her zaman daha iyidir elbette ama bazı durumlarda destek almanız ve birkaç taktik öğrenmeniz gerekebilir.

Sevgiyi gösterirken en çok yaptığınız hatalardan bir tanesi kendi dilinizle ifade etmek o sevgiyi. Sizin, ilişkilerde anlatmak ya da göstermek istediğiniz her ne varsa karşınızdaki insana ulaşmıyorsa eğer onu anlatmanın hiçbir anlamı kalmamaktadır. Yani aslında burada sevgiyi kendi dilinizde değil karşınızdaki insanın diliyle anlatmanız gerekiyor diyebiliriz. Partneriniz ne olursa ya da ne yaparsanız sevildiğini hisseder bunu düşünmeniz gerekmektedir.

Uzun ilişkilerde sevgiyi göstermek biraz daha zor olabiliyor demiştik. Böyle olan ilişkilerinizde pratik ve basit yöntemler kullanarak hem sevginizi gösterebilir hem de ilişkinizi canlandırabiliriz. Bunlardan ilki onaylayıcı sözcükler kullanmak; ne demek bu onaylayıcı sözcükler peki? Mesela takdir etmek, teşekkür etmek, yeteneklisin, çok güzel yemek yapıyorsun, ben hep yanındayım gibi cümleler kullanmak demektir aslında. Bu sözcükleri ya da cümleleri kullanarak ilişkiyi daha samimi hale getirmek mümkündür.

İkincisi ise; partnerinizle kaliteli zaman geçirmek. Her ne yapıyor olursanız dikkatinizi tamamen partnerinize yönlendirdiğiniz zaman geçirdiğiniz zaman ya da yapmış olduğunuz aktivitenizin kalitesi artmaktadır. Burada telefon en büyük düşman tabi ki. Birlikte zaman geçirirken telefonu bir kenara bırakmak oldukça önemli.

Üçüncüsü; hediyeleşmek. Ufak ve panterinizin hoşuna gidecek, onu mutlu ve değerli hissettirecek sürprizler yapmak ya da planlamak veya hediyeler almak sevginizi göstermenin yöntemlerinden birisidir.

Dördüncüsü ise; hizmet etmek. Partnerinize yardım etmek, yükünü hafifletmek elbette partnerinizin sevildiğini ve değer gördüğünü hissetmesinde oldukça önemlidir.

Ve sonuncusu; fiziksel temas. fiziksel temas sevgiyi ileten çok güçlü bir kanaldır.

Tüm bunlar sevginizi ifade etmede kullanacağız basit ve etkili yöntemler diyebiliriz. Bunlara dikkat ettiğiniz zaman ilişkinizin daha samimi ve sağlıklı olduğunu da fark etmeye başlayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Pakize Beyza Özpınar Arşivi
SON YAZILAR