Aykut Demirok

Aykut Demirok

GERİ DÖNDÜLER

GERİ DÖNDÜLER

Her iki takımda da aman durumu idare edeyim, gol yemeyim de, gerisi Allah kerim havası  mevcuttu sanki. Öyle bir ilk yarı ki 38. dakikada ki Bursaspor’un Civelli ile girdiği duran top pozisyonuna kadar neredeyse  maç seyrederken uyuyup kalıyorduk. Uykumuzu, Bursaspor’un 40.dakikada Sestak ile 41.dakikada ise Ferhat Kirazla geliştirdikleri kanat akınları açtı.

 

Mesut Bakkal  maça Kibong süprizi  ile başladı. Haftalardır forma giymeyen Kamerunlu hücumlarda bazen paniklese de yine de Ali Çamdalı’yı aratmadı.Sağ bekte Ali Turan tercihi ise Torku Konyaspor’un ,önce gol yemeyim stratejisinin  bir ürünü olarak karşımıza çıkıyordu. Burada bir noktada uyarı yapmak istiyorum:Defansif anlamda ilk yarıda  Ferhat Kiraz’ı kaçırdığı pozisyon dışında oynadığı oyuna lafımız yok,fakat hücuma çıkarken yaptığı gereksiz zorlama ve çalım atma hevesi top kayıplarına sebeb olurken ,Ali Turan adına da  kart görme riskini de beraberinde getiriyor.İlk yarının ortalarına doğru stoperler Erdinç –Selim ikilisinin orta sahaya kadar çıkıp pas alışverişinde bulunmaları,  Torku Konyaspor adına  rakibe ben bu maça ortağım mesajını verir nitelikteydi.Gerek Erdinç  gerekse Selim Fernandao ile fiziki anlamda  iyi mücadele ettiler;fakat bazı pozisyonlarda Erdinç ‘in yaptığı basit  hatalar  gözlerden de kaçmadı.Yeşil beyazlılar da bu maçta sol kanat etkinliğini pek  göremedik.Zaten Hasan  Kabze sürat anlamında tipik bir kanat oyuncusu değil.Kısıtlı kadro itibariyle bu mevkide zoraki  görev alan oyuncu ,bu takımda ya Gekas’a partner olur ya da alternatif. Ara ara Hleb de  ilk yarıda sol kanada kayıp  Mehmet Uslu’ya  orta pozisyonları hazırlamak istese de, bu maçta takımın sol beki bu üretkenliği gösteremedi.

 

Zaten maç  içerisinde ,Torku Konyaspor adına gol gelirse bunun  Djalma kanadından  olacağı izlenimi bu oyuncunun 21.dakikada gerçekleştirdiği hücumla belli oldu.Karşısında oynayan Baser, Djalma adına  biçilmiş kaftandı. Tunuslu bek oyuncusu,  ilk golde  Borek’in ara pasında hareketlenen   Djalma’ ya iyi bir refakatçi 2.golde ise bu sefer Djalma’nın pasına araya kaçan Hleb’e iyi bir futbol  izleyicisi vazifesini gördü.Daum ‘un Baser tercihinin Bursa tarafında bu maç için çok tartışılacağı kesin. Gekas, bu  kadroda Torku Konyaspor için vazgeçilmez.Sahaya kendini tam olarak verip, mücadele eden oyuncu her zaman rakip savunmalar için büyük tehdit unsuru.Umarım bir maç gözüküp yine kaybolmaz.Fırsatçı forvetin en son 20.haftada ki Kasımpaşa maçında sahneye çıktığını hatırlatmakta fayda var.

 

Gekas’ın kalan haftalardaki istikrarı takım menfati açısından önümüzdeki haftalar için çok önemli.Torku Konyasporlu  futbolcuların ceza sahası etrafında  gereksiz fauller yapmaları Mesut BAKKAL adına  ilerleyen haftalar için mutlaka uyarılması gereken bir durum.Borek’in yaptığı faul ile rakibin kazandığı  duran top kalemize maalesef gol olarak geri döndü.

 

Ne Torku Konyaspor ,ne de Bursaspor ‘un  sahada rakibini baskı altına alacak bir oyun ortaya koymadığı maçta , Torku Konyaspor usta  ayaklarının fırsatçığı  sayesinde çok önemli bir 3 puanı cebine koydu. Biraz olsun rahat bir nefes alınmasını  sağlayan bu galibiyet  ile takım kesinlikle iyi bir iş çıkarmış olup, şehirdeki olumsuz sinerji de bir nebze olsun dağılmıştır.Tebrikler Torku Konyaspor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aykut Demirok Arşivi
SON YAZILAR