İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Gol atmamıza rağmen forvet lazım!

Gol atmamıza rağmen forvet lazım!

Hasret sona erdi, Süper Lig uzun bir aranın ardından başladı. Pandeminin de etkisini yitirmesiyle birlikte artık yavaş yavaş seyirciler de tribündeki yerini aldı. 

Konyaspor lige Sivasspor deplasmanıyla başladı. Sergen Yalçın dönemindeki 5-0’lık galibiyetin ardından Sivasspor’a karşı üstünlük kuramayan yeşil beyazlılar, maçı ilk yarıda koparabilirdi. Ancak 3. bölgedeki hatalar pozisyonların sonuçlanamamasına neden oldu. Birlikte çok fazla oynamak şansı bulamayan oyuncuların arasında uyumsuzluk sorunu olduğu gözlendi. Defans hattı ve Soner ile Amir’in mücadelesi takdire şayandı.

Bytyqi tek başına kaldı. Endri’nin zaman zaman defansa verdiği destek ve çıkışlarıyla ilerleyen haftalarda daha fazla katkı sağlayacağı görüldü. Mpoko ise gününde değildi. Cikaleshi bir şans golü buldu ancak topu çok ezdi. Topla çok münakaşaya girmesi top kayıplarını da beraberinde getirdi. Abdulkerim ile Ahmet kaldığı yerden devam ediyor. İkilinin her geçen gün daha çok anlaştığı görülüyor. Böyle giderse ligin en iyi stoper ikilisini oluşturabilirler.

Takım savunmasını doğru yapan, ancak ileride çoğalmakta zorlanan bir Konyaspor vardı sahada… Ya da geç çıkmalar, pozisyon üretkenliğini azalttı. Zymer zaman zaman ayağında topla arkadaşlarının ceza sahasını doldurmasını bekledi.

87. dakikada Cikaleshi’nin kazandığı şans topuyla maçı 1-0 kazanan Konyaspor, lige SÜPER bir başlangıç yaptı.
Kazanmak güzel elbette, lakin bu maçtaki oyun Konyaspor için yeterli değildi. Ligin yeni başlamasıyla birlikte ne ilk maçın günahı, ne de ilk maçın sevabı olur. Sadece ilk maçın kazanılması moralli başlamayı sağladı. Diğer takımları izlediğimizde bu sene ligin çetin geçeceği aşikar… O yüzden ne fırsat tepmeye müsaade olmalı ne de hatalar basit sayılmalı!

Merak ettiğim bazı durumlar var.
Konyaspor’un eldeki tek forveti Cikaleshi mi? Eğer Erdon da kadroda düşünülüyorsa sonradan oyuna girmeliydi. Cikaleshi’nin yorulduğu yerde enerjisinin bittiği yerde Erdon da kullanılmalıydı. Golü attı, evet tebrik ediyoruz. Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim ediyoruz. Fakat olumsuzlukları da görmek gerekiyor. Konyaspor’un forveti sadece Cikaleshi’den ibaret olmamalı!

Artem Kravets sakat olmadığı halde kadroya alınmıyorsa, gönderilmesi en sağlıklısı olacaktır. Konyaspor’un bekleyen bir oyuncuya sabredecek bir lüksü yok!

Ayrıca, Musa Çağıran’ın durumunun ne olduğunu merak ediyorum. Sakat mıydı, yoksa kadroya mı alınmadı? Merak edilen sorular bunlar! Sakatlıktan yeni çıkan Alper kadroya alınıyor, isteksiz futbolcular kadroya giremiyorsa uzatmanın beklenti içerisine girmenin anlamı yok. Konyaspor’un faydalanmayacağı oyuncuyu kadroda tutacak lüksü olmamalı!

Sadece hak edenler, geniş kadroda tutulmalı! Hak etmeyenlere de bir an önce güle güle denmeli!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR