İsmail Ünver

İsmail Ünver

Hayvancılıkta KONYA

Hayvancılıkta KONYA

 

Konya güçlü bir tarım ve sanayi şehri olduğundan bahsediyoruz. Bir önceki yazımızda da Konya tarımını ele almıştık. Bu yazımızda da hayvancılık konusunu ele almak istiyorum.

Canlı hayvanlar değeri olarak bakıldığında Konya, yaklaşık %5’lik payı ile Türkiye’de ilk sırada yer alırken hayvansal ürünler değeri olarak ise yaklaşık %4’lük pay ile Konya 5. sırada yer almaktadır. Yaklaşık 31.000 ton kırmızı et üretimi ile İzmir’den sonra gelen Konya, Türkiye’deki üretimin yaklaşık %7,5’ini gerçekleştirmektedir. Toplam büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayılarına bakıldığında ise ilimiz, Türkiye’de 2. sıradadır.

Konya 725.000 tondan fazla süt üretimiyle Türkiye’de 1. olup yaklaşık %5 paya sahiptir. Yumurta tavuğu sayısı bakımından Konya Türkiye’de ilk sırada yer alan Konya, Türkiye’de yumurta sayısı bakımından Türkiye’deki  %14’ten fazla pay ile ilk sırada yer almaktadır.

Konya hayvancılığın da önemli ölçüde geliştiği bir il olup birçok alanda Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Birçok alanda önemli bir yere sahip olan ilimizin, hayvancılık ve hayvansal üretimler açısından da önemli bir şehir olduğunu, bazı verilerle de ortaya koymak istedim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Ünver Arşivi
SON YAZILAR