Şerife Demir

Şerife Demir

İki nefis tarif

İki nefis tarif

Selamün Aleyküm. Havaların mevsim sıcaklığı üzerinde seyretmesi sanki biraz daha yerli ürünlerin tezgâhta hüküm sürmesine sebep olacak. Çocuklarımızın bu sıcak havanın biraz daha keyfini çıkarmasına memnun olacağız. Tabii yağmurun yağmadığı şu sonbahar günlerinde en çok canı sıkılan çiftçinin de her daim duasındayız.

Patlıcan yaz günleri en çok tercih edilen sebzedir. Her evde patlıcanla yapılan yiyecekler neredeyse saymakla bitmez. Fakat böreğini denediniz mi bilmiyorum ama inşallah sizlere vereceğim tarifle yapılan patlıcan böreğine kimsenin hayır diyeceğini zannetmiyorum. Gerek yemek yanına gerekse çayın yanında misafirlerinizden tam not alacaktır.

Malzemeleri; 6 yufka, sosu için 1 bardak süt, 3 yumurta, yarım bardak sıvı yağ, 3 patlıcan, 1 soğan, 2 tane biber ve yarım çay bardağı sıvıyağ.

Hazırlanışı; Önce patlıcanları küçük küçük doğrayın. Sonra su dolu kaba bırakın. Acısı çıksın diye tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanları doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz. Biber ve 1tatlı kaşığı da salça ilave edip biberin renginin dönmesini bekliyoruz. Patlıcanları sudan çıkarıp tavaya atıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Tezgâha yufkayı serip sostan bolca döküyoruz. Sonra yufkayı ortadan ikiye kesip kestiğimiz yere uzunlamasına harç koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Tepsinin ortasına koyup bu şekilde yufkalar sarıyoruz. Böylelikle kocaman bir gül böreği şeklini alıyor. Kalan sosu üzerine dökyoruz. Streç filmle kapatıyoruz ve sabaha kadar buzdolabında bekletiyoruz.

Çay demlenene kadar fırında pişiriyoruz.

Şimdi kurabiyemize geçelim. Benim de en çok sevdiğim ve sizlere tarifini vereceğim bu kurabiyeyi yapınca kesinlikle misafirleriniz tarifini sizden isteyecektir.

Malzemeleri; 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Bir kenarda beklerken iç harcını hazırlıyoruz. 1 su bardağı süt 1 bardak Hindistan cevizi 1 bardak şeker, 3 yemek kaşığı nişastayı karıştırıyoruz.

Bu karışımı Ocak üzerinde güzelce pişiriyoruz, Hamuru 4 beze yapıp oval bir şekilde açıyoruz. Pişen harcımızı biraz soğuduktan sonra hamurumuza eşit bir şekilde dağıtıp kapattığımız yer tepsinin altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz. 180 derecede üstü biraz pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra bolca pudra şekeri serperek dilimliyoruz. Afiyet olsun.

Bugünün duası; Rabbim büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Ömürleri azalırken imanları artsın. Anne babanın duasını almak her kula kısmet olsun.

Haftaya başka bir yazımızda görüşmek üzere, hayırlı günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR